Wanneer kan je weer een test doen na een bloeding ?

ik had begin deze week een positieve zwangerschapstest gedaan en 2 dagen later kreeg ik een bloeding.
gisteren bij de huisarts geweest en die zegd dat het 2 kanten op kan. 50 % kans op miskraam of een innestelingsbloeding.

maar ik vraag me nog even af wanneer ik opnieuw zou kunnen testen. hoe lang blijft dat stofje in je bloed na een miskraam ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

HCG kan na een miskraam nog weken in het bloed blijven, het kan dus erg lang duren voordat je op die manier zekerheid hebt. Je kunt beter na de bloeding even overleggen met je huisarts: het kan best dat via een inwendige echo al eerder gezien kan worden of je nog zwanger bent of niet meer. Sterkte, ik hoop dat het goed komt.

Ik weet uit mijn omgeving dat een "echte" miskraam behoorlijk heftig is, een hevige menstruatie zeg maar. Als je een beetje vloeit kan het inderdaad een innestelingsbloeding zijn. Hou het in de gaten. Als je wel een miskraam hebt gehad blijft het HCG-hormoon nog een poosje in je lichaam zitten. Volgens Wikipedia: "Na een week of twee is de vrouw doorgaans fysiek volledig hersteld van een miskraam. Drie tot acht weken is een normale termijn waarbinnen de eerste menstruatie weer kan volgen. Ook is het mogelijk dat een vrouw meteen weer zwanger wordt. Een zwangerschapstest is op zo'n moment onbetrouwbaar, omdat het hormoon hCG nog van de vorige zwangerschap in het bloed kan zitten." Dus in ieder geval is een zwangerschapstest na 2 -3 weken nog niet betrouwbaar. Vraag het anders even na bij je huisarts.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Miskraam

Het zwangerschapshormoon blijft nog een tijdje in je bloed aanwezig (ik dacht 2 weken) dus je kunt met een test niet te weten komen of het goed is of niet. erg vervelend die onzekerheid de enige manier om er achter te komen is met een inwendige echo. misschien kun je de verloskundige bellen voor informatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100