Als mensen scheiden, en de 1 wil niet en de ander wel hoe gaat dat dan?

Heb wel eens gehoord dat als mensen scheiden, je het daar altijd met z'n tweeen over eens moet zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

natuurlijk niet, je kan perfect ook van één kant de echtscheiding aanvragen. als je met onderlinge toestemming scheidt met je natuurlijk wel akkoord zijn met beiden

Bronnen:
a

In de gevallen dat de beide partners het niet eens zijn zullen de advocaatkosten hoog oplopen en zal uit eindelijk de rechter een oordeel vellen. Het is in alle gevallen beter om er samen eerst goed uit te komen.

Nee hoor. Mijn ex wilde ook niet scheiden. Vond ie niet nodig. Ik hoor hem nog roepen: "er wordt hier niet geschejen!" Natuurlijk is het dan wel veel meer gedoe, en kost het ook meer aan advocaten enzo. Als je geen geld hebt, is het wel een pro-deo advocaat te krijgen, maar het is natuurlijk het beste om te zorgen dat je zelf goed op de hoogte bent. Nog beter is het om er samen uit te komen, dan heb je alleen een bemiddelingsadviseur nodig.

Nee. om een scheiding uit te kunnen spreken, hoeft tegenwoordig slechts een persoon de scheiding te hebben aangevraagd. Toegevoegd na 35 seconden: echtscheidingsgrond is duurzame ontwrichting.

Bronnen:
http://www.beadvocaten.nl/content/blogcate...

nee hoor echt niet, mijn ex wil ook niet scheiden maar toch gaat de scheiding door. Als er kinderen in het spel zijn is het alleen iets lastiger aangezien je tegenwoordig eerst een ouderschapsplan moet opstellen met zijn tweeën. Dit geld alleen niet als er sprake is van mishandeling en er ook daadwerkelijk een aanklacht is ingediend, dan wordt de scheiding aangevraagd en is de geweldpleger verplicht te tekenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100