Hoe vertel ik mijn kind (4 jaar) dat zijn vader hem niet wil kennen?

Hallo iedereen,

Toen ik zwanger raakte (ik was 20) was mijn toenmalige vriend heel blij. Hij verheugde zich op het vooruitzicht om vader te worden.
Al gauw kwam ik er achter dat hij zijn leven niet wilde aanpassen ten behoeven van het kind.
Hij bleef overmatig drinken, en wiet roken en wist mij heel goed te vertellen dat ik niet moest zeuren en dat een kind opvoeden in deze situatie prima kon.
Toen ik hem niet duidelijk kon maken dat zijn gewoontes wel degelijk invloed zouden hebben op het kind ben ik tijdens mijn zwangerschap bij hem weggegaan.

Toen onze zoon werd geboren was hij in de wolken, en kwam elke twee weken langs om een relatie op te bouwen.
Na drie maanden kwam hij niet meer langs, en na een half jaar belde hij mij dronken op dat het mijn schuld zou zijn dat hij onze zoon niet meer zag.
Ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij welkom was om onze zoon te zien, maar wel onder mijn voorwaarden (in mijn huis, of anders op neutraal terrein met 1 van mijn ouders erbij).

Dit accepteerde hij niet en heeft toen boos opgehangen.
Ik heb daarna nooit meer wat van hem gehoord. Op facebook hou ik hem wel in de gaten (wat als mijn zoon hem wil ontmoeten).

Hoe vertel ik mijn zoon dat zijn vader niet geïnteresseerd was in hem, als mijn zoon gaat vragen wie zijn vader is en waarom hij er niet is?

ik hoop dat iemand mij tips kan geven!

groets
Suus

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet raadzaam om een kind van 4 jaar te gaan vertellen dat zijn vader hem niet wil zien. Het is op die leeftijd veel te jong om dat te kunnen begrijpen. Wellicht zou je dat ( samen met een maatschappelijk werker of andere hulpverlener )aan de vader over moeten laten.Alleen hij kan zijn kind vertellen of hij hem al dan niet wil zien en wat de reden is.Hopelijk lukt het om samen met hulpverlening tot een oplossing te komen voor dit probleem.

Bronnen:
psychosociale opleiding genoten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100