Waarom zijn we vaak onzeker in het begin van een relatie?

Hoe komt het dat we in het begin van de relatie zo zeker zijn over onze relatie en het goed voelt en dat je tegelijkertijd toch ook onzeker bent. Terwijl je in je achterhoofd weet dat het nergens voor nodig is. Is dit ons verstand die geprogameerd staat om alles af te wegen en niet zomaar ergens vanuit moet gaan?

Alleen in het begin heb ik het over.. eerste maanden van de relatie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat er zo veel vanaf hangt en omdat gevoelens zo heftig en nspannend zijn... Daarna wordt het meer en meer veilig, als het goed is...

In het prille begin wil je allebei je goede kanten aan elkaar laten zien. En daar doen de meeste ook hun best voor. De minkanten komen vaak later in een relatie te voorschijn, die je dan langzaam van elkaar accepteerd. Of niet :-) kan ook. Ik denk dat je hoopt dat je nieuwe liefde je net zo leuk vind als jij hem/haar

Je bent zo blij met de relatie, en wilt zo graag dat het goed blijft gaan dat je jezelf afvraagt of het eeuwig kan duren. Dat is de onzekerheid.

onzekerheid omdat je elkaar nog niet heel erg goed kent, waneer je lekker helemaal jezelf kunt zijn, zal de onzekerheid ook (heel ver) verdwenen zijn.

Omdat men al snel spoken ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100