Mijn vriend is erg bezitterig over mij, als ik hier wat over zeg moet ik niet zeuren. Wat kan ik hier aan doen?

Mijn partner is dus erg bezitterig over mij, als wij uitgaan houdt hij mij nauwlettend in de gaten. Als ik weekends naar vriendinnen wil vind hij dit belachelijk en het is nergens voor nodig. Tevens kraakt hij alles af waar ik trots op ben wat ik heb bereikt wat als gevolg ik een negatief zelfbeeld van mij zelf krijg. Ik hou enorm veel van mijn vriend en zou mij ook geen leven zonder kunnen voorstellen maar hoe hier het beste mee om te gaan? zonder dat hij kwaad wordt of dergelijke?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zonder dat hij kwaad wordt? Maak hem duidelijk dat jij net als hij, recht hebt op een eigen leven naast jullie relatie, dat jij je meisjes dingen moet kunnen doen, net zoals hij naar zijn vrienden moet kunnen. Zeg hem dit niet vriendelijk, maar dwingend. Als je je eigen leven en persoonlijkheid inlevert, omdat je denkt dat dit je op dit moment gelukkig maakt, dan barst de bom en raak je hem alsnog kwijt als je ouder bent. Kom voor jezelf op, doe de dingen die jij leuk vindt, die jij wil doen, zoals jij het wil doen. Je laat jezelf in de steek door hem zijn zin te geven. Wordt wat spannender voor hem, dat doe je door niet zijn voetveeg te zijn, maar iemand die weet wat zij wil. Lees het boek, de ideale vrouw is een bitch eens, dan begrijp je wat er mis gaat. En dat je hier zelf in moet grijpen. Een relatie moet je geluk aanvullen, niet je geluk zijn.

Bronnen:
http://www.mijnleescadeau.nl/boeken/d/de-i...

Eerst en vooral kan je je afvragen waarom je precies op dergelijk soort man bent gevallen. Je komt nooit zomaar met iemand samen. Zoals C.G. Jung al zei "wat binnen is, zie je buiten". Bv. waren misschien je ouders gelijkaardig (of één van hen)? had je al een laag zelfbeeld zodat hij je snel onderuit kon halen? enz... Een tweede punt is dat je vriend getuigt van grote angst. Al toont hij zich misschien stoer en sterk, hij is bang je te verliezen. Met wat dit te maken heeft kan ik niet zeggen, maar ik vermoed (als ik lees hoe hij reageert) dat hij angst heeft om als man te falen en vooral de emotie die daarbij komt kijken. Hij heeft duidelijk een groot ego en een klein hartje :), waardoor hij ook heel defensief reageert en je naar beneden haalt over dingen waar je trots op bent. In feite heeft hij dus zelf ook een negatief zelfbeeld en hij compenseert dat op de door jou beschreven manier. Vandaar ook dat kwaad worden en het afwimpelen van je emotie. Praten helpt in dit geval nauwelijks of zelfs helemaal niet. Want je vriend is niet enkel jaloers, hij voelt zich ook klein omdat hij jaloers is, en als jij dat dan nog ter sprake brengt (hoe opbouwend je dat ook doet)) versterk je dit nog. Met als gevolg : meer defensief gedrag (dat is ontkenning van zichzelf) en meer kwaadheid (dat is eigenlijk kwaadheid tov zichzelf) Hoe je kan reageren is om te beginnen je eigen weg blijven gaan WAT HIJ OOK DOET OF ZEGT! Dus ga maar naar je vriendinnen en beweeg je zo los mogelijk op feestjes. Het is zijn proces dat hij daarbij moet doorlopen, en dat zal hij niet doorlopen als jij hem beschermt of dingen gaat vermijden. Jij voor jezelf kan best goed in contact blijven met je gevoel, en je toelaten dit gevoel te hebben ook als "hou je enorm veel van je vriend". Als je je gevoel aanvaardt, aanvaard je ook jezelf en sta je sterker in je schoenen. Als hij kwaad wordt, blijf vooral rustig. Zie de kleine gekwetste jongen achter zijn stoere gedrag. Je hoeft geen medelijden of zo te hebben, blijf gewoon in je liefde. Als het echt niet meer te doen is, neem een tijdje afstand. Ga wandelen, of ga in een andere kamer zitten en doe iets leuks voor jezelf. Bevestig hem in de dingen die hij goed doet. Focus niet op die jaloersheid (dit maakt het alleen maar erger) maar op de leuke dingen die je samen hebt. Er is (bijna) geen enkele partner met wie alles mogelijk is zoals in je wildste dromen, dus aanvaard de beperkingen van je relatie en kijk waar de mogelijkheden liggen.

Dit is iets wat jij stapsgewijs hebt toegelaten in jullie relatie en enkel als Jij mentaal sterk genoeg bent om hier op Liefdevolle wijze tegenin te gaan zal hij ten volle met zichzelf en zijn eigen onvermogen tot vrijlaten geconfronteerd worden. Op zo'n moment is het er op of er onder. Met andere woorden, van zodra jouw vriend merkt dat jij naast jouw Liefde voor hem ook nog genegenheid voor anderen kan/wil koesteren kan hij dit ofwel leren accepteren en dan komen jullie hier als koppel sterker uit. Ofwel kan hij die groei niet aan en dan komt er een breuk in de goeie verstandhouding en mogelijks ook (al dan niet tijdelijk) in de Liefdesrelatie op zich. Het feit dat jij hier melding van maakt naar onbekende toe geeft voor mij toch aan dat het jou, ondanks jouw Liefde voor hem, meer belast dan jou lief is. Zolang we zelf oplossingen vinden en/of zolang de situatie ons niet belast zijn we niet erg geneigd om er met anderen over te praten omdat de aangename facetten van de relatie dan nog overwegen op de minder aangename. Je kan er ook voor kiezen om de situatie te aanvaarden zoals die is en alles met de mantel der Liefde leren bedekken. Met andere woorden, je kan jezelf ontpoppen tot een volgzaam typetje dat manlief behaagt de lieve vrede te bewaren. Dit is echter een zenuwslopende uitdaging waar menig mens al snel zichzelf en/of de eigen noden verloochent. Elke optie is een leerrijke optie omdat gaan enkel mens identiek reageert op identieke situaties. Niet elke mens heeft dezelfde noden of behoeften als de andere om toch Geluk & Tevredenheid te ervaren. Dus... Wij kunnen hier raad geven zoveel we willen doch jij dient voor jezelf uit te maken wat Jij nodig hebt om een stabiele band van Tevredenheid (Geluk) met jezelf en de anderen te bekomen én te onderhouden. Jij dient voor Jezelf uit te maken waar Jouw prioriteiten liggen op vlak van Geluk & Tevredenheid met jezelf en anderen. Die prioriteiten kunnen verschuiven naargelang de situatie en naargelang jouw eigen vermogens van dat moment. Blijf "Liefdevol omgaan met jezelf en elkaar" hoog in het vaandel dragen dan kom je makkelijker tot oplossingen die door alle betrokken partijen als lonend ervaren worden. Liefs en veel Succes ermee!

Denk eerst eens er over na wat je zelf zou willen doen hieraan. Vind je zelf dat je met je vriendinnen in t weekend gaat? Mag iemand je dingen afkraken? Mag iemand kwaad op je worden wanneer jij staat voor wat je wilt? Ben je bereid om hier sterk in te gaan staan? Ook als het naar degene is die je niet wilt? Er is iets in jou wat zich daar nog niet zo in kan verweren blijkbaar. En helaas, dat zal wel moeten gezien wat je over hem schrijft. Dat gaat even spannend worden, maar dat heb je wel te doen om je relatie te redden. Het gaat er niet zo om wat je zou kunnen zeggen, maar wat je voelt hierin, ten opzichte van jezelf.... als je dat sterk kunt neerzetten (schrijf t anders eerst voor jezelf op) komen de woorden vanzelf... succes! Toegevoegd na 12 minuten: niet wilt verliezen bedoel ik... :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100