Hoe voer je een interessant gesprek met iemand, meer bepaald een jongeman?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beetje vage vraag, niet specifiek genoeg om echt te weten wat je nou vraagt. Maar dan maar heel algemeen: een interessant gesprek is een gesprek waarbij beide personen geinteresseerd zijn in het onderwerp. Dus zoek een onderwerp dat zowel jou als hem aanspreekt. Interesse tonen in de ander werkt vaak goed. Mensen vinden het fijn dat je ernaar vraagt, en vinden het vaak ook leuk om te vertellen over dingen in hun leven. In mijn ervaring vertellen mensen meestal het enthousiaste over dingen waar ze veel passie voor hebben, dat kan werk zijn, of een hobby of favoriete muziek. Dus dat is altijd wel een goed uitgangspunt, om daarnaar te vragen. Maar gesprekken lopen niet altijd lekker. Dat is gewoon zo, en is ook niet erg. Ga het niet jezelf verwijten als het stroef ging. Sommige mensen zijn heel terughoudend met praten, of verlegen, of gewoon kort van stof. En soms is iemand misschien wel heel spontaan en praatgraag, alleen niet bij iedereen. En soms moet je gewoon elkaar eerst een beetje leren kennen voor beide personen genoeg op hun gemak zijn om lekker te praten. Geef het tijd, en accepteer het gewoon als het een saai of stroef gesprek was. Is niks mis mee.

Het begin is verreweg het belangrijkst. Je kunt het gesprek beginnen met "Lekker weertje, niet?" Dit leidt veelal tot een boeiend gesprek. Probeer daarna het gesprek interessant te houden door het gebruik van levenswijsheden en weerspreuken. Succes gegarandeerd.

Kies een onderwerp waar je beide 'iets' mee hebt dan zal het al snel een interessant gesprek worden. Bv muziek , politiek, studie

Door geïnteresseerd te zijn in zijn interesses, vakanties, uitgaan, films , boeken ,stel open vragen laat hem uitpraten en luister aandachtig. Leuk zou het zijn als hij ook naar jou interesses zou vragen .Dan krijg je een leuk gesprek. Succes

Als je er duidelijk op af stuurt een interessant gesprek te voeren sla je de plank zeker mis.! Je zult toch eerst het interesse veld moeten aftasten en ook sterke punten wat laten merken. Na wat zoeken zal het gezamenlijk tot goede gesprekken kunnen komen. Maar een goed gesprek ontstaat meestal spontaan.

De interessantste gesprekken ontstaan als je beide veel over het onderwerp weet en het niet met elkaar eens bent.

Ik denk dat je je eigen vraag toedekt. Je bent bang voor het eerste contact met een potentieel vriendje. Hetero jongens hebben dat en homo jongens hebben dat op precies dezelfde manier. Je moet er geen probleem van maken. Maak een afspraakje en ga erheen zonder angsten en/of bange voorgevoelens. Je hoeft ook niet boeiend te zijn, wees jezelf. Bedenk vooral dat die jongeman hem waarschijnlijk even hard knijpt als jij. Je hoeft geen onderwerpen te mijden en je hoeft niet geforceerd onderwerpen aan te snijden; wees jezelf, dan ben je aantrekkelijk genoeg. Je hebt er niets aan een verkeerd beeld van jezelf voor te spiegelen, want dat breekt toch bij de tweede ontmoeting. Mate, kijk omhoog, Sammie, en stap erop af. Doe je best en good luck. Ik had datzelfde probleem een groot aantal jaren geleden en heb toen vriendjes gevraagd 'per ongeluk' in American te komen, zo bang was ik dat we zonder woorden tegenover elkaar zouden zitten. P.S. Als ik het helemaal fout inschat, geef dat dan in een reactie ven aan. Even goeie vrienden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100