Mocht een huwelijk worden vernietigd voor een na een affaire?

Toegevoegd na 1 uur:
Het vraag moet zijn.
Mocht een huwelijk worden vernietigd na een affaire?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dit is een verdieping van de relatie, het huwelijk... Maar als de ander wegging omdat die de relatie, het huwelijk niet meer wilde, dan moet je er mee stoppen, meteen...

Voor en na een affaire? bedoel je dat? Maakt trouwens niet uit.. een huwelijk is een vrije keuze tussen 2 mensen.. en die keuze om dat weer te 'vernietigen'is ook vrij.. Toegevoegd na 4 minuten: En ook niet alle mensen gaan scheiden na een affaire...

Ja, dat het een echtscheiding.

In heel veel gevallen nog steeds wel. Er zijn relaties die zo hecht zijn (of zo modern) dat ze een incidenteel of regelmatig slippertje (van BEIDE partners!) kunnen verwerken. Soms is een affaire het gevolg van iets dat niet goed zit in de relatie, en is daar na de gebeurtenis over te praten en hoeft de affaire niet het einde van de relatie te betekenen - al loopt het vertrouwen in de regel wel een deukje op. Maar affaires die willens en wetens zijn aangegaan, zonder enig respect voor de partner en vaak door de dominante partner in een niet-gelijkwaardige relatie, zijn vaak OF het begin van het einde, OF het begin van een huwelijk vol list en bedrog waar de 'zwakkere' partner de affaires maar 'heeft te pikken' en doodongelukkig wordt. In de praktijk betekent een affaire dus toch meestal het einde van een huwelijk, of van het huwelijk zoals het tot dan toe geweest is. Onafhankelijk van welke partner de affaire waarom aan is gegaan. Als je een leuk huwelijk hebt dat het waard is om voor te knokken, is dat dus een goede reden om je broek aan te houden als je iets lekkers ziet lopen. Of een plotselinge verliefdheid te ontlopen tot die wegebt. Je mag best buiten de deur honger krijgen, als je maar thuis komt eten.

Ik ben ervan overtuigt dat je moet proberen te vechten voor je relatie/huwelijk. Mocht er sprake zijn van een affaire, denk ik dat er iets in de relatie niet goed zit. Maar goed daar zijn de meningen over verdeeld, maar in mijn optiek, beland je niet in een affaire als alles goed zit zeg maar. Het moeilijke hiervan is, wat diegene die een affaire aangaat hiermee doet. Verteld hij/zij dit tegen de partner. En zoja hoe reageer de partner hierop. Het is een moeilijke situatie. Maar ik vind dat ieder persoon voor zichzelf mag weten of hij/zij het huwelijk beeindigt i.v.m een affaire.

Even vanuit religieus oogpunt. Ik weet dat je gelovig bent, maar ik weet niet hoe het in de koran staat. In de bijbel is "vreemdgaan" de enige reden om te mogen scheiden. Verder vanuit niet religieus oogpunt, moet ieder mens de eigen beslissing nemen of een affaire een reden is zijn/of haar huwelijk te beeindigen. Kun je er mee leven, kun je vergeven, wat heeft het stuk gemaakt...

Het vernietigen van een huwelijk na een affaire zal sterk afhankelijk zijn van: Hoe je in het huwelijk staat t.o.v. elkaar.? Hoe de affaire is ontdekt, of opgebiecht.? Welke schade er is aangericht.? Of er nog vertrouwen is.? Of je zelf mede verantwoordelijk bent in deze ?

Voor de duidelijkheid: het vernietigen van een huwelijk is iets anders dan een echtscheiding. Als een huwelijk wordt vernietigd (ook wel: 'nietig verklaard') betekent dat dat het huwelijk voor de wet nooit heeft bestaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat er nooit gemeenschap van goederen is geweest (en bezittingen dus niet verdeeld worden), dat er geen recht op alimentatie is, en dat de partners in het algemeen geen enkele claim ten opzichte van de ander hebben. In Nederland kan een huwelijk eigenlijk alleen vernietigd worden als het eigenlijk überhaupt niet gesloten had mogen worden, bijvoorbeeld omdat één van de partners minderjarig was, of nog getrouwd was met een ander, of als de ambtenaar niet bevoegd was. Een affaire is géén grond om een huwelijk nietig te verklaren.

Als één van de beiden is vreemdgegaan,zal het idd vaak uitdraaien op een scheiding. Maar het hoeft niet persé hoor. Als de "schuldige"met de hand op het hart verklaart het nooit meer te doen en de partner wil dit geloven,kan het huwelijk wellicht stand houden. Maar het zal een hele tijd duren,voordat het vertrouwen is hersteld!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100