De man van mijn vriendin vergeet heel veel hoe kan dat ?

zo vergeet hij prompt elke week de kliko buiten te zetten
vergeet hij waar hij de sleutels neerlegt en dus elke dag naar die dingen loopt te zoeken
vergeet hij de beurs van het werk mee te nemen
als de baas belt ga hier of daar nog even naar toe aan het einde van de dag... dan vergeet hij dat ,komt die op de zaak moet hij alsnog gaan waardoor hij weer laat thuis komt
vergeet hij verjaardagen, trouwdag en zo kan je nog wel een poosje doorgaan

is dit typisch voor een man om dingen te vergeten omdat een man toch anders denkt
ze is nu het boek aan het lezen; waarom mannen niet kunnen luisteren en vrouwen geen kaart kunnen lezen maar daar staat niks over vergeetachtig in alleen dat mannen en vrouwen hersenen anders denken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vergeetachtigheid kan zo ontzettend veel oorzaken hebben, dat is dus zo niet te zeggen. Een aantal ervan zijn al genoemd, maar mogelijke oorzaken zijn stress, depressie, degeneratieve neurologische aandoeningen, al dan niet aangeboren hersenletsel, pijn, vermoeidheid, bijwerkingen van medicatie, hoge leeftijd, hormonale problemen, ongeconcentreerdheid, ongeïnteresseerdheid, slecht vermogen de aandacht te verdelen, en nog veel meer. Als het een 'nieuwe' klacht is, kan het iets zijn als stress, vermoeidheid, depressie, of een neurologische ziekte. Als het altijd al aanwezig is geweest, kan het een 'normale' verstrooidheid zijn, slecht vermogen de aandacht te verdelen, het niet zo belangrijk vinden (allemaal binnen de grenzen van het normale) of een aangeboren aandoening zoals ADHD, autisme (dat laatste geeft geen vergeetachtigheid, maar wel het slecht met meer dingen tegelijk bezig kunnen zijn, en daardoor kunnen ook dingen aan de aandacht ontsnappen) of nog weer iets heel anders. Er zijn dus echt talloze oorzaken mogelijk, variërend van een normale vergeetachtigheid tot een milde aangeboren aandoening of een ernstige ziekte. Belangrijkste twee vragen zijn a) is dit nieuw? en b) belemmert het hem in zijn functioneren? Als het antwoord op beide vragen 'nee' is, zou ik me er in elk geval geen zorgen over maken. Is het antwoord op één van beide vragen 'ja', dan zou ik eens bij de huisarts langsgaan. Tenslotte: wat denkt deze man zelf wat de oorzaak is of kan zijn? Misschien weet hij dat zelf wel heel goed. In elk geval kan hij het zichzelf én zijn vrouw een stuk gemakkelijker maken door memo's te schrijven, consequent z'n agenda te gebruiken, en nog wat andere 'reminders' te gebruiken. Met alle programmeermogelijkheden van e-mailprogramma's en mobiele telefoons van tegenwoordig, zijn er genoeg opties. Vergeetachtigheid is één ding, maar hoe je ermee omgaat, bepaalt voor het grootste deel hoe hinderlijk het is.

dat kan heel veel oorzaken hebben, vermoeidheid, medicijngebruik, alcohol, leeftijd, als deze zaken niet aan de orde zijn, vraag hem eens naar zijn huisarts te gaan.

Wat je beschrijft is een vorm van verstrooidheid. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn: 1. Een neurologische afwijking of stoornis waarbij er ernstige hinder ontstaat bij werkzaamheden. Bijvoorbeeld een stoornis waarbij het korte termijn geheugen niet goed functioneert. Dit kan ook duiden op beginnende vorm ziektebeelden als Alzheimer in lichte vorm. Een dergelijke afwijking is alleen door een arts vast te stellen. 2. Het niet zo belangrijk vinden - bewust of onbewust waarbij de actie "vergeten" wordt. Vaak is onduidelijk of er echt een neurologisch probleem is en vaak is dit ook goed op te lossen door training. Hersenstructuren bij mannen en vrouwen zijn verschillend en ook de manier waarop mannen en vrouwen sommige zaken makkelijk of minder makkelijk onthouden. Het "vergeten" van een kliko is vaak gemakzucht, maar als je er in je werk ook veel last van hebt én de persoon in kwestie er zelf óó last van heeft dan zou ik wel adviseren om hier eens met deskundigen over te praten. In verreweg de meeste gevallen zijn dit soort zaken veel beter te onthouden door training. Toegevoegd na 55 seconden: Discussies over vertrooidheid zijn in veel fora te vinden. Je zou eens verder kunnen discussieren op bijvoorbeeld het VIVA forum. Toegevoegd na 8 minuten: Je geeft zelf aan dat die man er zelf geen probleem mee heeft. Als het geen neurologisch probleem is heb je daarmee antwoord op je vraag; Het kan hem simpelweg gewoon niets schelen. Zijn hersenen hebben afgeleerd of nooit aangeleerd zoiets actief te onthouden. En hij komt er ook weg mee. Dan maar een uurtje later thuis. Ik wil dit niet goed praten, maar om dit gedrag te veranderen moet hij dit wel uit zichzelf willen.

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/1327799
http://forum.viva.nl/forum/Psyche/ik_ben_z...
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Als een man of vrouw heel veel gaat vergeten wat vroeger nooit zo erg was kan het duiden op stress of vermoeidheid of misschien iets anders en lijkt me een dokterbezoek noodzakelijk. als het altijd al zo was kan het ook het aard van het beestje zijn, als je er altijd mee weg komt dat je dingen vergeet en iedereen zegt van dat hoort bij hem dan blijf je makkelijk dingen vergeten maar als jij telkens na iets vergeten te zijn er problemen mee krijgt dan let je de volgende keren wel op. Op mijn werk zijn er ook die je telkens op dingen moet wijzen en overal makkelijk over denken omdat ze de verantwoording niet willen nemen enzo het aan een ander overlaat om beslissingen te nemen.

Misschien een hele rare, maar dit is wat ik ook heb, Euh ik bedoel had. Al gedacht aan ADD, dat was namelijk mijn probleem. Ik kon ook niks onthouden. Nu ik medicijnen daarvoor heb, gaat het stukken beter. Gaat niet meteen, maar uiteindelijk helpt het. Ga gewoon eens bij de huisarts langs. Die kan evt wel een diagnose stellen. Suc6 ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100