Als je als man gescheiden bent van je vrouw,is die ex dan nog familie van je???

Is je ex nog familie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Officieel ben je dan geen familie meer.

Nee want je bent niet meer getrouwd. Dus niet door de wet verbonden.

Als jullie samen kinderen hebben ben je nog wel met haar verbonden, omdat zij de moeder is van jouw kinderen. Verder bestaat er geen band meer. Je bent in ieder geval echt geen familie meer na de scheiding.

Als jullie samen een kind hebben dan het kind wel. Maar als je geen kind hebt ben je geen familie meer. Dan heet het ex-schoonouders. Toegevoegd na 3 minuten: ex-vrouw bedoel ik.

Nee, maar je bent ook nooit familie van elkaar geweest. Als je trouwt dan wordt je vrouw, in strikte zin, geen familie van je. Met familie heb je een bloedband en dat heb je niet met je vrouw of man. Je bent met elkaar getrouwd en dat is het. Je bent met elkaar verbonden als je gezamenlijk kinderen hebt. Je vormt samen een familie. De kinderen zijn en blijven familie, niet je vrouw of man.

Familie is een vereniging van personen, die door huwelijk of bloedverwantschap verbonden zijn door welke band voor de leden onderlinge rechten en verplichtingen ontstaan. Familie (verwanten), een groep mensen die aan elkaar genetisch en/of door partnerschap verwant is. En/of door partnerschap!! Als het huwelijk en/of het partnerschap verbroken is, dan is er dus geen sprake meer van familie. Toegevoegd na 5 minuten: Daarom was ik ooit heel boos op mijn werkgever (ministerie) die niet accepteerde dat mijn burgerlijke staat "ongehuwd" was. Dat moest zijn: "gehuwd geweest". Vind ik belachelijk. Als je ooit getrouwd geweest ben, dan ben je weer vrijgezel, dus ongehuwd.

Hoe voelt het aan als je ze ziet? Familie is in de zin van het woord een verbinding, maar je kunt mensen als familie zien ook al is die letterlijke band er niet. Je kunt er dus zelf voor kiezen om ze wél of niet als familie te zien. het hemd staat echter wel nader dan de rok, vergeet dat niet.

Nee, officieel niet, maar als er kinderen in het spel zijn zou het wel heel mooi zijn dat jullie elkaar respecteren en behandelen als familie, maar dat terzijde....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100