Wat kan je allemaal voor belegen op een boterham doen voor een baby?

Voor een baby van 10 maanden. Hij eet namelijk alleen smeerkaas nu. Jam vind hij niets. En verder weet ik niet wat ik hem mag geven.

Toegevoegd na 21 minuten:
belegen is natuurlijk beleg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Matig zijn met leverproducten en natuurlijk zoet beleg minder vaak dan hartig. - alle worst soorten (niet te vaak), ook salami en leverworst -- appelstroop - jam - chocoladepasta - pindakaas - vache qui rit - geprakt fruit, bijvoorbeeld een banaan of aardbeien. - philadelphia - sandwichspread - smeerkaas - gewone kaas

Smeerleverworst. Geprakte banaan (eventueel vermengd met kiwi). Pindakaas.

mijn neefje toen die klein was kreeg smeer worst op ze boterham. en misschien pindakaas (maar niet van die drogen met stukjes)

Bronnen:
.

Vrijwel alles wat smeerbaar is (pate, chocopasta, pindakaas, speculoos) of wat je smeerbaar kunt maken (zoals de al eerder genoemde geprakte banaan)

Allemaal knip/plak: Geen smeerkaas en smeerleverworst, lees de link waarom: http://www.borstvoeding.com/voedselintroductie/faqs-bijvoedingsforum/faq-20.html Alternatieven: -droog brood, gewoon uit het vuistje -een beetje milde olijfolie, (koudgeperste) zonnebloemolie of tarwekiemolie -roomboter, ongezouten en dun besmeerd. -(verse) groentepuree, bijv. geprakte avocado of gekookte pompoen -(verse) vruchtenpuree, bijv. geprakte banaan of peer -fruitbeleg zonder toegevoegd suiker en zonder kunstmatige zoetstoffen ("jam zonder suiker") -smeerbare zachte milde jonge kaas, zoals ricotta, jonge -- -Franse geitenkaas -plakje jonge kaas -pure pindakaas zonder bijgemengde vetten en zonder zout (vanaf 9 maanden) -sesampasta zonder zout (tahin) (vanaf 9 maanden) -notenpasta zonder zout (vanaf 9 maanden) -pure appelstroop of perenstroop zonder toevoegingen van extra suiker e.d. -kwark zonder toevoegingen -Tartex

Bronnen:
http://www.borstvoeding.com/voedselintrodu...

Wil je hem weinig suiker geven, probeer dan - jam, appelstroop, perenstroop, notenpasta's van de biowinkel - ukkie van de bio heeft geen suiker maar fructose als zoetmiddel en dat is een langzame suiker - jonge kaas - kwark, komkommer en tomaatjes erbij voor de lekker - vers fruit, geprakt

Bronnen:
Stefan Kleintjes, Eten voor de kleintjes

Speculoos en stroop (beide spaarzaam gebruiken) vallen ook wel in de smak. Appel of perenstroop wordt meestal niet zo gewaardeerd.

Wat ik nog niet heb gelezen is: gestampte muisjes. heel veel kinderen die problemen hebben met beleg lusten dit juist wel. (je kan dit eerst zonder broodje laten proeven) succes !

Zo min mogelijk zout , zuur , zoet , bitter , dus wat een volwassene als "vlakke" smaak zal kwalificeren. Geen peper!! geen salami, denk simpel denk "smakeloos". (Fabrieks-) worst is standaard véél te zout, al zal de eigengemaakte worst (vleeswaren) van de slager ook veel te veel zout , maar wellicht toch minder conserveringsmiddelen bevatten. (Vraag je om worst van rundvlees > ook daarin zit varkensvlees!) Banaan is een hele goede basis. Verder , als voorbeeld , bij kaas kies de jonge en zeker geen oude (zout). Denk aan appelsap , waarvan je zeker de helft aanlengt met water uit de kraan, prima als extra/lekker. De smaak is nog zo 'niet ontwikkeld' dat je goed moet uitkijken om niet teveel te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100