hallo ik wil mijn kind laten dopen, nu zag ik dat het geen 2 meters mochten zijn maar 1 meter en 1 peter kan iemand mij hier wat over vertellen

dopen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga eens praten met de pastoor, dat is de aangewezen persoon om er het fijne van te weten. Ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen

Wil je een lesbisch koppel peetouders maken? Dan vrees ik dat het niet kan door de denkbeelden van de kerk. Je moet dan op zoek naar andere peetouders vrees ik.Als je zelf lesbisch bent is het geen probleem, want dan wordt je geen peetouder Toegevoegd na 32 minuten: Peetouders hoeven inderdaad geen koppel te zijn. Het is gewoon traditie dat je een peetvader(peter) en peetmoeder(meter) hebt.

Je zou het bij de kerk moeten vragen. Allebei mijn kinderen hebben 2 peters en dus geen meter. Dat was mogelijk. Geen probleem denk ik als je 2 meters wilt.

Is het ook de bedoeling, dat dat koppel voor het kind gaat zorgen, mocht jij komen te overlijden? Want dat was van oudsher de bedoeling, zo tot de Algemene Bijstandswet er kwam. Toegevoegd na 1 minuut: Dus het moet gewoon kunnen. De situatie is gewijzigd, en de kerk heeft even niet opgelet.

Ten eerste ga ik er vanuit dat het geen lesbisch stel is, omdat je dat niet aangeeft in je vraag. Het maakt mij persoonlijk niks uit hoor, als de mensen die peter of meter zijn/worden het maar doen vanuit liefde, daar draait het om! Als je dat gelezen hebt ga ik ervan uit dat je al informatie hebt gekregen bij de kerk? Als daar instaat dat het niet mag, dan zijn dat de regels bij jullie kerk en kun je alleen proberen via een goed gesprek de mogelijkheden door te nemen. Komen jullie er niet uit daarna, dan is een andere kerk zoeken een optie. Maar is het ook niet zo dat een peter en/of meter zelf ook altijd gedoopt moeten zijn? Dan zal ik het op die tour gooien. iid geval een hele mooie dag toegewenst!

Mag dat niet? Mijn moeder gaat mijn zus dopen en die heeft 2 meters. Ik heb nog een enkele keer gehoord dat dat niet mag of een probleem is.

Wij wilden ook graag twee peetooms (dat was toen een stel) maar dat kon inderdaad niet; wel een peetoom en een zogenoemde 'doopgetuige'. We hebben het maar zo gelaten en noemen beide ooms peetooms. Het was ook wel een aartsconservatieve (jonge!) pastoor die zelfs rood werd bij het idee van twee peetooms...ik kan me voorstellen dat een gesprek met de geestelijke enig licht kan werpen op deze kwestie. Succes en maak er een mooie dag van!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100