Hoe breng je een baby's ritme van de nacht naar de dag?

Wallen zitten op mij knieen inmiddels. Alleen s'nachts hebben we een wakkere baby.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar heb je weinig invloed op. In de baarmoeder slapen babies vaak overdag en zijn ze 's nachts actief. Misschien komt dat omdat ons maag/darmkanaal vooral actief is als wij in rust zijn. Pas ná de geboorte krijgt het licht mee en kan het een dag/nachtritme ontwikkelen. Dat gaat vanzelf, maar niet zo snel helaas. Babies nemen de eerste weken precies de slaap die ze nodig hebben. Het lijkt mij zelf niet zo verstandig dat te verstoren en te proberen een ander ritme in te bouwen. Regelmaat is wel belangrijk en 's nachts mag je best minder aandacht geven dan overdag. Voeding en terugleggen. Na 2 tot 3 maanden stopt meestal de nachtvoeding vanzelf.

Het ritme van een baby is geen 24 uur maar 23 uur... Dat weten veel ouders niet... Dus dan moet je elke dag wat eerder alles doen, dan werk je met de biologische klok mee... veel succes en slaap ze als je kunt...

Neem van me aan, komt heus goed. Kan even duren, maar komt goed. De tijd gaat het oplossen.

Bronnen:
eigen ervaringen""

Baby's slapen in het begin het beste als er (veel) geluiden zijn. Het is 's nachts gewoon te stil! Maar uiteindelijk wennen ze daar wel aan en gaan ze het "normale" dag/nachtritme volgen. Ik vrees dat je dat niet kunt forceren. Het gebeurt vanzelf. Hou vol, en sterkte..

hoe herkenbaar. hier duurde het 3 maanden voor ik het trucje snapte. mijn zoon moest echt overdag bij elk slaapje naar bed worden gebracht wou hij snappen dat het bed voor slapen bedoelt was, en de box of bij pappa en mamma voor wakker. ik liet hem ook rustig 5 tot 10 minuten huilen als ik hem overdag naar bed bracht, maar op een gegeven moment gaat de knop bij ze om en snappen ze het. jou moment komt, ik beloof het ;-)

Geduld. Bij ons heeft het 3 weken geduurd, ging langzaam aan steeds beter (helemaal vanzelf). Wel op de normale tijd naar bed brenge en eruit halen. Heb veel geleerd van alle nachten Discovery en dergelijke kijken. Je kan ook zo'n draagzak kopen, baby erin en lekker achter de PC goede vragen gaan beantwoorden. Veel plezier met de baby en sterkte met de komende nachten!

Het belangrijkste is ritme en regelmaat in deze. Zorg dat je kind altijd precies om half 8 naar bed gaat. Trek altijd de kleren uit en doe je kind een pyjama aan. Leg je kind in bed Sluit de gordijnen. En wens je kind welterusten. Verlaat de kamer en kom niet eerder terug dan 's morgens vroeg. Dit heeft bij ons super geholpen. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100