Mijn Dochtertje 2,9 jaar is tegenover de nieuwe binnenkomer ,de poes erg jaloers Hoe kunnen we zoeken naar de beste oplossing?

Mijn Dochter is tegenover de nieuwe poes erg jaloers.
Ze doet de poes opzettelijk pijn.
Hij mag van haar niet op de bank of naar zijn drinkbakje of gooit zn brokjes weg
Hij mag niet spelen met zn balletje.
Als ik er iets van zeg dan gaat ze heel hard schreeuwen en zoekt ze uit frustratie de poes ook op om pijn te doen.
Samen spelen gaat soms wel goed en dan krijgt ze ook een sticker.
ik laat de poes vrijwel met rust dus dat kan niet zijn.
ik zeg ook dat de poes haar vriendje is maar het lijkt wel of het niet overkomt bij dr

Toegevoegd na 1 dag:
De omgang met de poes gaat nu wat rustiger ik heb haar gisteren wat complimentjes gegeven als ze wat liefs deed voor de poes en samen met dr gespeelt ze vod het leuk maar ze reageert nog wel fel ik denk dat het toch het wennen is dan

Weet jij het antwoord?

/2500

dan heb je 2 makkelijke keuzes. De eerste is de kat weg te doen (Waar ik NIET voor ben). Als tweede is eens duidelijk optreden tegen je dochter dat jij dit gedrag niet van haar accepteert en als ze zo door gaat er consequenties aan verbonden zijn (time-out, of iets anders wat werkt als ze iets doet wat niet mag) je dochter weet dat zij door dit gedrag de baas in huis is en dat is iets waar je zelf wat aan kunt doen. en misschien is een stikker niet een grote genoeg beloning in de eerste plaats, begin iets groter zou ik zeggen. Laat haar als ze ook maar 1 moment lief is tegen de kat dat ook duidelijk merken dat je DAT gedrag juist aanprijst.

Het lijkt wel of je dochter de baas is in huis; ik zou het toch niet pikken als ze zou schreeuwen, dan ging ze onmiddellijk de gang of de wc op en idem als ze ook maar een vinger naar de poes of haar eten uitstak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100