Onze baby (2 weken oud) heeft al meer dan 36u niet meer gepoept. Is dat wel normaal? Plassen doet ze wel. Verder ziet ze er ook helemaal gezond uit.

We bellen straks wel de huisdokter op maar ik wou het toch al even vragen.

Toegevoegd na 16 minuten:
Ze krijgt voornamelijk borstvoeding (75%).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommige zuigelingen (voor zover ik nog weet) hebben na iedere voeding bijna al een poepluier, maar ook kleintjes die maar om de 3-4 dagen eens gaan poepen! Dit is dan bij borstvoeding. Geef je de fles, dan kan het ook best eens 2 dagen duren! Je meisje is nog zo teer met 2 weken "oud" en het is heel natuurlijk dat je vlot bezorgd bent. Maar als je meisje verder geen andere klachten heeft die wijzen op eventueel een tijdelijke verstopping, dan zou ik het nog eens 36 uur aanzien ;) Gelukkig (drinkt ) en plast ze wel goed ;) Als in de toekomst wel eens iets wijst op "moeilijk kunnen poepen" en ze laat wel scheetjes en toontje wat pijn door krampjes, is heel zacht masseren met een wattenstaafje gedrenkt in bv wat olijfolie of slaolie, en rondom en net aan de rand sluitspier vaak al voldoende om kort erna een volle luier te krijgen :) Hoewel tegenwoordig dit ook kan met die thermometers met die flexi uiteinden . Succes!

ja, het voelt heel gek, maar dat is zeker normaal. En ook niet schrikken als ze straks ( gebeurt vaak met borstvoeding ) 5 poepluiers op een dag heeft...ook dat is normaal. Zolang ze goed plast gaat alles goed, dat is het belangrijkste om op te letten.

ik geef zelf ook borstvoeding en het kan zeer wisselend zijn het aantal poepluiers, (kan zelfs soms een week niet is mij verteld) met borstvoeding schijnt dit geen kwaad te kunnen

pasgeborenen die bv krijgen, ontlasten in de eerste week (2 weken) wel 5 tot 7 keer per dag. na een week of twee wordt dit vaak minder. dit hoeft niet te betekenen dat je baby verstopt zit. op zich kan een baby alles gebruiken wat er in bv zit en omzetten in energie. er blijven dan weinig afvalstoffen over om uit te poepen. sommige kindjes poepen hierdoor maar één keer per week. dit is volkomen normaal. zolang jullie kindje niet aangeeft hier last van te hebben (buikpijn) is er niks aan de hand. als ze maar voldoende plast en groeit.

Je hebt baby’s die na elke voeding poepen en baby’s die één keer per 4 dagen poepen. Als een baby borstvoeding krijgt kunnen er zelfs 10 dagen tussen twee poepluiers in zitten! Bij flesvoeding poept een baby meestal om de 1 tot 3 dagen. Er is dus blijkbaar sprake van een persoonlijke frequentie. Ook bij volwassenen is dat nog het geval. Daarom is frequentie op zich geen criterium waarop je kan bepalen of de ontlasting normaal is. Zolang een baby geen klachten heeft, goed groeit en de ontlasting zonder pijn komt is er niets aan de hand.

Bronnen:
http://baby-op-komst.nl/1114/ontlasting-wa...

Het is echt heel erg normaal soms poepen baby' wel een week niet. Dit gebeurt wel bij de baby's die voornamelijk borstvoeding krijgen dus echt niks om je druk te maken. Ik ben een moeder van 4 kinderen dus geloof me verstand heb ik er wel van. En mijn jongste is 5 maanden en die krijgt ook nog borstvoeding en hij heeft hel ook wel is. Geniet heel erg van jullie baby voor je hè weet is het al een volwassen mens geworden

Ja dat kan mijn zusje heeft dat ook gehad en is nog steeds tip top gezond. maar toch wel ff in de gaten hou suc6

Raar maar waar. De baby en de borstvoeding kunnen soms zo goed op elkaar af zijn gestemd, dat de baby ondanks dat ie genoeg binnen krijgt toch NIET hoeft te poepen. Het is dus heel normaal. Moeder Natuur heeft haar zaakjes heel goed geregeld. (Ik denk dat je ipv je huisarts beter de verloskundige of het consultatie bureau kunt bellen.Die hebben meer ervaring met borstvoeding en babys dan de dokter)

Als de baby heel lang niet blijft poepen,zal ik eerst na de dokter gaan of ik zal vaseline met een oorsmeerwatje in de bil doen. (klinkt goor maar mijn moeder DEED het ook bij mij en nu poep ik bijna elke dag)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100