Kan je in een pleeggezin wonen zonder reden, dus als je het zelf wilt?

Hoi, ik wil heel graag in een pleeggezin wonen. Ik heb thuis geen problemen ofso maar ik weet niet of ik dan in een pleeggezin kan wonen. Kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

De plaatsing in een pleeggezin gaat via de kinderbescherming. Er moet altijd een dwingende reden zijn om een kind uit huis te plaatsen. Zelfs bij problemen wordt eerder nog het gezin intact gelaten en komt er begeleiding voor het hele gezin. Er dan nog, er is een schreeuwend gebrek aan pleeggezin-plaatsen voor kinderen die het hard nodig hebben. Jij hebt zonder moeilijkheden absoluut nergens rechten en wees daar maar blij om.

Met de toestemming van de ouders mag veel. Dus als jij op een andere plek wil wonen, dan mag dat. Maar je ouders blijven financieel verantwoordelijk en zij zullen waarschijnlijk vinden, dat thuis het goedkoopste is. Want ook kan is ergens gaan logeren en nooit meer daar weg gaan. Wel moet logeeradres het wel goed vinden. Veel mensen wonen bij familie, tantes, buren, vrienden van de familie, ouders van vrienden. En zolang de officiële ouders of pleegouders het wel goed vinden of daar geen bezwaar tegen maken is gaat de kinderbescherming er geen probleem van maken. Zij hebben het al druk genoeg met de gezinnen met problemen. Deze weg is de weg waarbij gezinnen soms pleeggezinnen worden. Er komt iemand logeren en die blijft hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100