Als je een volwassen boom in je tuin plant, maar de boom slaat niet aan en overlijd, moet je dan wel een kapvergunning vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor. De boom is niet aangeslagen, dus de wortels hebben zich niet vastgezet. Je hoeft de boom niet te kappen, maar kunt hem zonder meer met wortels en al weghalen. Het is een ander verhaal als een oude boom doodgegaan is. Deze heeft enorme wortels onder de grond. Hierbij moet ook daadwerkelijk 'gekapt' worden.

Lijkt mij niet. En zolang de buren je niet verlinken is er geen haan die er na kraait. Als een doode boom omvalt is de schade groter. Dus even overleggen lijkt mij.

De wet maakt geen onderscheid tussen levende en dode bomen. Je moet dus nog steeds een kapvergunning aanvragen. Op de website van de gemeente staat de algemene plaatselijke verordening. Daarin staat voor welke bomen je een kapvergunning moet aanvragen. De kans is inderdaad erg groot dat dit moet voor een volwassen boom. Als de boom dood is, krijg je wel gemakkelijker een kapvergunning.

Het planten van een volwassen boom is soms van een vergunning afhankelijk, dat mag niet zo maar overal en altijd... Dus daar gaat je stelling al bijna mank... Als dat zo is, dat je boom niet aanslaat, dan krijg je je boom terug vanwege de garantie-periode die je krijgt bij de aanschaf van zo´n kostbaar product... Dus dan krijg je een nieuwe... Maar kappen zou mogen, want je moet namelijk ook een vergunning hebben om zo´n grote boom te mogen planten (wellicht)... Maar zo simpel is het allemaal niet te beantwoorden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100