Mag ik van mijn woningverhuurbedrijf verwachten dat zij kosteloos mijn gootsteenafvoer in orde maken?

Ik huur een woning en de afvoer in de keuken loopt niet meer door. Als ik mijn handen gewassen heb, duurt het uren voor de gootsteen leeg is.
Alle huis, tuin en keukenmiddelen heb ik zelf al geprobeerd. Heeft een hoop geld gekost en niets geholpen.

Kan ik van het woningverhuurbedrijf verlangen dat zij het probleem kosteloos zullen verhelpen? Ik betaal toch immers voor een woning waarvan ik mag verwachten dat de basiszaken gewoon goed functioneren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, tenzij aantoonbaar is dat jij de oorzaak van de verstopping bent(eten en vettige dingen door het afvoer putje prakken e.d.)

Nee dit is voor je eigen rekening tot het punt dat je er zelf niet meer bij kunt. Schoorstenen, afvoer- en ventilatiekanalen Schoonmaken, vegen en ontstoppen indien bereikbaar door huurder.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hu...

Als je er net bent komen wonen dan is het antwoord. Ja. Aks je er langere tijd woont en het is na verloop van tijd ontstaan, is het je eigen pakkie an...

De ene WBV is de andere niet, dus bel ze eens of kijk op hun site bij de voorwaarden. Meestal vallen dit soort zaken onder jouw verantwoordelijkheid. Vaak is het ook mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten, dan regelt de WBV het, wellicht een idee voor toekomstige akkefietjes?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100