kun je je vader verplichten om je pinpas terug te geven?

mijn nichtje van 17 (oktober 18) woont al ruim 1 jaar bij mijn ouders (haar oma) zij werkt en zit nog 1 dag pw op school (bbl opleiding)haar vader heeft nog steeds het beheer over haar geld,zij krijgt hiervan 10,00€ p.w !!!!.Hij houdt dit geld in beheer,omdat hij vind dat zij zelf ook haar opleiding moet betalen (zij verdient 395€)
kunnen wij hem verplichten om haar pinpas aan haar terug te geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de wet kan je nichtje geen wettelijke handelingen stellen. Ze kan dus eigenlijk niet zelfstandig contracten afsluiten. Als ze dat doet dan kunnen haar ouders de overeenkomst tenietdoen, want zij zijn verantwoordelijk voor haar tot het moment dat ze meerderjarig wordt. Haar ouders hebben het recht om het geld dat op haar bankrekening staat (zelf verdiend of gekregen) zelf te beheren. Als zij beslissen dat ze hier niet aan mag komen dan kan niemand hen dat verbieden. Deze situatie is zowel in België als in Nederland van toepassing. Toegevoegd na 3 uur: Nederland: Artikel 1:234 BW. 1.Een minderjarige is, mits hij met toestemming van zijn wettelijke vertegenwoordiger handelt, bekwaam rechtshandelingen te verrichten, voor zover de wet niet anders bepaalt. België: http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=3568 (alle details verder uitgelegd).

Je kan hem niet verplichten haar pinpas terug te geven (niet tot dat zij 18 is). Maar haar verder heeft zeker niet recht op haar verdiende geld, dit vind ik ook zeer onterecht.

Je nichtje is niet echt heel slim bezig. Ze kan totaal niet controleren of haar rekeningen wel betaald worden. Ik zie een ontzettend makkelijke eenvoudige voor de hand liggende mogelijkheid. 1. Ze meldt de bank haar huidige adres. 2. Ze verandert haar wachtwoord voor haar internet-bankieren. 2. Ze meldt de bank dat haar pas kwijt is. Vervolgens krijgt ze een nieuwe pas. Ze moet niet de pas terugvragen, maar het hele beheer over haar eigen rekening zelf terugnemen. Nemen, niet vragen. Als ze dat niet doet maakt haar vader misschien haar geld op en blijkt over een jaar dat ze al haar rekeningen alsnog moet betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100