er staat een auto al 2 maanden voor ons huis geparkeerd, wat kan ik hiertegen doen?

Sinds 2 maanden staat er een auto voor ons huis geparkeerd, er is hierdoor vaak geen plek meer om te parkeren. Ik heb al naar de gemeente gebeld, maar die zeggen dat ze niks kunnen doen, omdat de auto een duits kenteken heeft, en geen het verkeer er geen hinder aan ondervind. Ook hebben we al een briefje achter de ruitenwissers gedaan, maar er komt niemand bij de auto. Weet iemand wat we hiertegen kunnen doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Wachten tot de bestuurder een keer bij zijn auto komt en hem vriendelijk vragen te vertrekken of om ergens anders te parkeren. Maar tenzij het jouw grond is waar de auto opstaat kun je er weinig tegen doen. Dus het beste is wachten.

Niets, want een auto langdurig parkeren is niet verboden. (In een Algemene Plaatselijke Verordening staan vaak wel regels voor het parkeren van caravans maar niet over auto's. Het wordt anders als de auto thuishoort in de categorie wrakken.

Je kan de politie bellen en zeggen dat er een verdacht voertuig in je straat geparkeerd staat. Aan de hand vande nummerplaat kunnen ze dan controleren of deze gestolen of geseind staat. Toegevoegd na 12 uur: Vermoedelijk word de wagen dan gesleept. Er moet iets achter zitten want het is zeker niet normaal als deze auto daar al 2 maand staat en niemand hem gebruikt.

Ik zou een brief schrijven (telefoontje?) naar de politie in de stad/streek waar de auto vandaan komt met zoveel mogelijk gegevens en de vraag of ze er iets aan kunnen doen. Je krijgt misschien geen antwoord, maar ze doen wel wat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100