Heb ik recht op Nederlandse burgerschap?

Mijn naam is Juergen Hueck
2. mijn overgrootvader draagt ​​de naam: Johann Hueck
3. Ik heb zijn geboorteakte in het Nederlands uit Curaçao dateerde van 27 september 1876.
4. Mijn grootvader werd geboren met Guatemalteekse nationaliteit op 25 september van 1932. Mijn opa heeft nooit beweerd dat zijn Nederlandse nationaliteit.
5. Mijn vader werd geboren met de Guatemanlan nationaliteit op 3 oktober 1959.
6. Mijn moeder werd geboren met de Guatemalteekse nationaliteit op 31 maart 1962.
7. Ik ben geboren met de Guatemalteekse nationaliteit op 8 januari 1985.

Mijn vragen zijn:

1. Was mijn grootvader geboren een Nederlandse burger?
2. Waar kan ik informatoin betrekking tot de registratie mijn overgrootvader met de Nederlandse autoriteiten omdat hij in Curacao?
3. Kan mijn grootvader vordering de Nederlandse nationaliteit?
4. Als mijn grootvader kan de Nederlandse nationaliteit te eisen, kan mijn moeder?
5. Als mijn moeder kan de Nederlandse nationaliteit aanspraak maken op door de patrilineaire lijn, kan ik aanspraak maken op Nederlandse burgerschap?

Toegevoegd na 30 minuten:
Dank u voor uw antwoord Sherpa Ik heb de Guatemalteekse nationaliteit. Mijn ouders en grootvader hebben nooit afstand gedaan van de Nederlandse nationaliteit. Ik ben 27 jaar oud.

Toegevoegd na 15 uur:
Mijn overgrootvader had het Nederlandse paspoort.

Weet jij het antwoord?

/2500

In onderstaande link, een deel van de wet op de verkrijging van het Nederlanderschap, staat, dat je het Nederlanderschap kunt verkrijgen als je vader of moeder Nederlander is, ongeacht of je buiten Nederland bent geboren. Ik begrijp dat het nu gaat over het Nederlanderschap van je overgrootvader. Het lijkt mij dat het te ver terug gaat. Je kan erover praten met een ambtenaar van burgerzaken van de gemeente waar je woont in Nederland. Wie weet heeft die een oplossing. Toegevoegd na 1 minuut: O, ik zie nu pas dat je ouders ook het Nederlanderschap bezitten, dan zou je dus, als je de wettekst leest, ook kunnen opteren voor het Nederlanderschap. Maar, nogmaals, een gesprek met Burgerzaken moet uitkomst bieden.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ne...

Het is niet van belang of uw ouders of grootouders ooit afstand hebben gedaan van het Nederlandschap, het draait om de vraag of uw ouders ooit zijn ingeschreven als Nederlander, op het moment dat uw grootouders uw ouders niet hebben laten registreren als Nederlander hebt u nu geen recht op het Nederlandschap. U verkrijgt pas het recht op het Nederlandschap als uw ouders eerst tot Nederlander verklaart worden (zij hebben daar wel recht op).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100