wat kun je doen als je overlast heb van de windklokken van de buren?

Wij wonen in een tussen (koop)woning. Onze buren hebben vier hele grote bamboe windklokken op de tussenschutting gehangen. Deze maken heel veel lawaai. S-nachts worden we er wakker van en overdag is het niet prettig vertoeven in de tuin. Vorig jaar hebben we dit aangegeven en hebben zij de klokken verwijderd. Ze hebben ze echter nu gewoon weer terug gehangen en gaan nu niet in op onze verzoek iets aan de herrie te doen. Heeft iemand suggesties? aanvullende informatie: De schuttig waar de klokken aan hangen is door ons betaald en geplaatst en de buren huren hun woning van een woningcorporatie.

Weet jij het antwoord?

/2500

vraag de woningcorporatie om te bemiddelen.overlast is overlast.

Ik zou ze er toch echt nog een keer heel duidelijk over aanspreken en daarbij zeggen dat het jullie erg stoort dat zij zich niets van jullie aantrekken en dat ding gewoon weer ophangen. Dan zouden het toch wel erge botteriken zijn als ze die gong dan niet weghalen. De aanhouder wint.

Je kunt de rijdende rechter inschakelen. Als het geluidsniveau te hoog is, zal hij de buren veroordelen tot het verwijderen van de windklokken. Zijn uitspraak is bindend.

Richt een tiental keffertjes, poezen en eenden met bewegingsmelder richting buren. Een beweging aan hun zijde van de schutting en de hele beestenboel begint te miauwen, snateren en keffen..... Misschien niet zo netjes, maar als ze echt niet luisteren willen, kan dit een troef achter de hand zijn. Ikzelf zou liever het windklokkenspel horen. Succes!

Nodig ze uit op de koffie, en vertel dan dat je stapelgek wordt van die ellendige bamboeklingeldingen. Hou het vriendelijk en aardig, maar laat wel goed merken dat je er serieus ontzettend veel last van hebt. Als je buren daar niet open voor staan zijn ze wel heel asociaal. Immers, je buren blijvend lastig vallen met zoiets onbenulligs als maboe wndklokken is te gek voor woorden. In dat geval licht je je buren in over het feit dat je melding gaat maken van overlast. Kunnen ze alsnog kiezen om die dingen weg te halen. Gebeurt dat ook niet, dan zou ik politie of woningbouwvereniging inschakelen. En doen die er niks aan....dan zou ik de bamboeklokken persoonlijk van de schutting rukken.

Zelf grotere windklokken kopen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100