Mag je op zwerfkatten schieten?

Dat zei mijn vriend laatst, maar dat lijkt me eigenlijk niet..

Toegevoegd na 28 seconden:
Met een luchtbuks

Weet jij het antwoord?

/2500

Het MAG NIET, want dat is dierenmishandeling, maar überhaupt op dieren schieten voor je lol...dan zit er echt een steekje bij je los!

Ongeacht waarmee hij schiet. Het mag niet. De enige lokatie waar hij mag schieten met een dergelijke wapen is op een voor het publiek afgesloten terrein of een schietvereniging. En zeker niet op levende dieren. Naast dat het niet mag, is het ook nog eens immoreel. Toegevoegd na 21 uur: Stoer om op een weerloos dier te schieten............... Even wat zogenaamde "heldendaden" op een rijtje. http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/10864554/Kater-in-Klundert-met-luchtbuks-beschoten.ece http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3060820/2011/12/02/Kater-Max-met-luchtbuks-beschoten.dhtml http://4nieuws.nl/show.php?key=253742&titel=Kat%20beschoten%20met%20luchtbuks http://buurtlink.nl/3224CL/hellevoetsluis/Getijstroom/2273984/Kat+beschoten+met+luchtbuks! http://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2012/01/29/kat-jaar-na-beschieting-met-luchtbuks-doodgereden-in-ijsselstraat/ http://www.goeievraag.nl/vraag/kat-waarsschijnlijk-beschoten-bugs.170484 http://www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/8033075/Katten-beschoten-met-luchtbuks.ece

Je mag er niet zelf op schieten. Maar in heel veel plaatsen in Belgie is er een beleid op gemaakt, om de dieren te vangen, te castreren of steriliseren, naar het asyl te brengen of eventueel weer vrij te laten. Als je googelt op zwerfkatten, zie je dat in Nederland er veel bemoeienis is van de Dierenbescherming en de Kattenbescherming, maar dat er ook Provinciaal beleid te vinden is. Maatregelen tegen zwerfkatten worden veelvuldig in Belgische sites weergegeven, waarschijnlijk is het probleem daar nog groter dan in Nederland. Er wordt gesproken over een stankprobleem. Niet zelf schieten, nergens op; de katten vangen en naar het asyl brengen, als je er last van hebt.

Jagers mogen dit wel dacht ik. Daarvoor heb je wel een jachtgebied en een jachtvergunning nodig. Er zal dan vaak ook een speciale reden voor zijn om ze te schieten (bedreigde vogelbroedplaatsen en zo).

Heb deze vraag eerder beantwoord. mijn antwoord is nog steeds: Nee, je mag niet op zwerfkatten schieten. Misschien de Dierenbescherming wel met verdovings-geweer, dan kunnen ze gevangen worden door de vriend van vraagsteller met de luchtbuks, zodat ze gecastreerd / gesteriliseerd kunnen worden en daarna weer uitgezet. Dat is pas een goed idee !

spoort je vriend wel helemaal? zeg je vriend maar dat dit niet mag. en men mag ook niet op zwerfhonden schieten, net zo min als dan men op zwervers mag schieten. sterker nog, bij het schieten op zwerfkeien en op zwerfvuil is de kans dat je met luchtbuks en al in de kraag gevat gaat worden. misschien dat hij wat minder voor de buis moet zitten en wat meer zijn gezonde verstand moet laten werken. (dat is er waarschijnlijk bij in #geschoten#)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100