bij een rechtbankveroordeling hoor je wel de straf ,er wordt echter haast nooit gepraat over het vergoeden van aangebrachte schade , hoe zit dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is een onderscheid tussen strafrecht en civiel recht. Als je iets doet wat niet mag wordt je gestraft via het strafrecht. Maar als iemand door jou schade heeft geleden zal die een civiele procedure moeten beginnen. Die zijn vaak minder spectaculair en krijgen daardoor minder media-aandacht.

Ha, die Gast10228; Dat komt omdat schadevergoeding aan slachtoffers meestal geen deel uitmaakt van de strafrechtelijke procedure, daarvoor moet een burgerlijke rechtzaak worden aangespannen.

Dat gaat via een andere procedure en dan nog wordt er haast nooit een schadevergoeding uitgekeerd..dan moet je wel van goede huize komen met een goede advocaat wil dat lukken... Persoonlijke schadevergoeding wegens geleden leed komen al helemaal zelden voor in Nederland, ik eiste dat van de veroorzaker van de dood van mijn zoon maar de rechter "lachte" me zo'n beetje uit.. materiële schade lukt nog af en toe, of wegens gederfde inkomsten en medische kosten..

Het klopt niet wat je stelt. Er wordt heel vaak een schadevergoeding toegewezen bij strafzaken. Ga maar eens bladeren op:

Bronnen:
www.rechtspraak.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100