Mag je in Nederland je tweedehands spullen vanuit je garage verkopen?

In Zweden zie je overal de alombekende "Loppis" in de Verenigde Staten de "Garage Sale" en wellicht in meerdere landen onder andere namen. Mag dit in Nederland ook? Een bordje aan straat zetten dat je je afgedankte spullen in de verkoop doet. Het lijkt me een verademing de spullen niet naar een rommelmarkt te slepen of op marktplaats te zetten en vervolgens met de handel naar het postkantoor te fietsen. Gewoon, bordje aan straat met "rommelmarktje, zaterdag van 14.00 tot 17.00" of iets van die strekking.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat mag, zolang het geen bedrijfsactiviteiten zijn. Dit betekend dat je je eigen spullen die jezelf gebruikt hebt gewoon mag verkopen aan huis. Koop je echter goederen in om ze dan te verkopen wordt het verhaaltje iets anders en wordt het gezien als een bedrijfsactiviteit.

Nee, dit mag helaas niet. Dit mag alleen op koninginnedag of anders moet je hiervoor een vergunning aanvragen.

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Garageverkoop

Aan de deur verkopen mag niet, maar je kunt wel alles te koop aanbieden op marktplaats. Je kunt het zelfs als één pakket aanbieden en erbij vermelden dat de handel alleen doorgaat bij afhalen. Niks wegbrengen of verzenden.

Wettelijk gezien mag je niet zomaar iets verkopen vanuit je huis, omdat die een woonbestemming heeft en geen bedrijfsbestemming. Per gemeente is het anders hoe ze daar mee omgaan. De ene gemeente laat garageverkopen gewoon toe, en grijpt pas in als er klachten komen, bij de andere gemeente mag je verkopen als je er een vergunning voor hebt aangevraagd (en gekregen). Vraag het bij jouw gemeente na, wil je problemen voorkomen. In Belgie moet je vrijwel altijd een vergunning aanvragen bij de gemeente voor een garageverkoop.

Ja daar heb je een vergunning voor nodig van de gemeente. http://www.gilzerijen.nl/internet/producten-en-dienstenloket_19/product/garageverkoop_633.html Toegevoegd na 2 uur: http://nl.wikipedia.org/wiki/Garageverkoop

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100