Gelden regels van een gemeente voor het uitlaten van de hond ook buiten de bebouwde kom?

De gemeente waarin ik woon heeft sinds kort de regels aangescherpt en nou is er gelukkig dichtbij wel een hondendol terrein, maar als ik de bebouwde kom uitga (bordje van de stad met streep erdoor, klopt he?) mag ik dan gewoon de hond loslaten?
Terwijl het niet een specifiek hondendol terrein is.
Het is ook druk bereden weg, je mag er dus 60, dat wel, maar het is meer een landweggetje.

Toegevoegd na 10 uur:
De gemeente waar het omgaat is Kampen.

Toegevoegd na 10 uur:
website: www.kampen.nl

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de gemeente hoort iedereen op de hoogte te stellen van de nieuwe regels. hier hoort een plattegrond bij met de poep routes en losloop gebieden, en/of uitlaat stroken. in het buitengebeid kan de gemeente ook regels opleggen, maar dit is per gemeente verschillend. als je ervoor zorgt dat je altijd iets bij je hebt op de uitwerpselen op te ruimen, en er toezicht op de hond is (dit is niet perse aangelijnd) zal het zeer waarschijnlijk geen probleem opleveren. de gemeente mag zelf het beleid hierin bepalen of de regels aan scherpen. als je echt zekerheid wil hebben hierover kan je contact opnemen met de betreffende gemeente.

De regels voor wat betreft het uitlaten en los laat lopen van de hond zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente. U zult er even de APV van uw gemeente op na moeten slaan, om te kunnen bepalen, hoe een en ander is vastgelegd. Pas dan wordt duidelijk of iets alleen binnen de bebouwde kom geldt of ook daar buiten. De APV van uw gemeente kunt u raadplegen op internet.

Het bord heeft betrekking op 'bebouwde kom'. Is voor het verkeer bedoeld en geen gemeentegrens. Gemeenten grenzen aan elkaar. Dus op het moment dat je jouw gemeente verlaat (met je hond) kom je in een aangrenzende gemeente, welke weer een eigen bepaling heeft mbt het uitlaten van honden. Veel buitengebieden, bijv t Gooi, kennen voor buitengebieden juist extra strenge regels. Info kan je vinden op de website van de betreffende gemeente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100