Hè, mag een lid van de brandweer de ladderwagen gebruiken om aan zijn dakkapel te klussen?

Dit vindt momenteel plaats in de straat waar ik woon. De brandweermensen die erbij stonden vertelden me dat er niets aan de hand was maar dat ze een collega hielpen met het plaatsen van een dakkapel, daarvoor hebben ze twee auto's meegenomen en de complete straat geblokkeerd. Ik vraag me sterk af of dit wel toegestaan is...

Ps. Weet iemand een goede categorie voor deze vraag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een totaal ander antwoord dan dat van mijn voorganger ;-) Dat blokkeren van die straat is het punt niet. Een verhuiswagen blokkeert de straat ook, de glazenwasser met zijn hoogwerker ook, en zelfs de SRV man doet dat met zijn winkelkar. Als het geen straat is met doorgaand verkeer is dat geen enkel probleem, en geen enkele bewoner maakt er bezwaar tegen dat hij één straatje om moet rijden. Maar dat prive-gebruik van gemeente-spullen dat deugt echt niet. Dan kan de F16 piloot ook wel op zondag met zijn familie een leuk vluchtje gaan maken boven de Veluwe, en de parkeerwachter rijdt 2 dagen prive in zijn dienstauto, als zijn eigen auto in de garage staat. En de directeur van de basisschool hoeft nooit meer een zaaltje te huren voor een familiefeest. Dat huurt hij gratis in zijn school. Ik las dat je er verder niet wakker van ligt. Ik lig er ook niet wakker van, maar ik weet zeker dat er hier iets niet klopt. Als je het aan zou kaarten bij b.v. de gemeente, dan zul je zeker te horen krijgen, dat het niet kan en mag. Terzijde: ik heb ook een probleem met de brandweer. Als de heren een ochtendje zijn wezen oefenen, hebben ze honger en duiken ze een uur de patatzaak in. De brandweerauto staat dan een uur lang pontificaal midden op de stoep. Als ik dat doe, krijg ik een bon. Ik moet de eerste politieagent of parkeerwacht nog tegenkomen die de heren van de brandweer een bon geeft. ;-)

Er is geen enkel artikel in het wetboek waarin staat dat zoiets niet zou mogen. Een straat blokkeren is wat anders, als daar geen vergunning voor is aangevraagd kan daar met succes tegen opgetreden worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100