Mogen minderjarigen alcohol drinken op een camping?

Op campings wordt er door minderjarigen veel alcohol gedronken. Het gaat om campings op oa Terschelling. Jongeren camping. Die jongelui zeggen dat het mag omdat het eigen terrein is die camping. Maar het is toch Soweiso verboden om alcohol te drinken als je minderjarig bent? Ze kopen de kratten in de supermarkt (dat doen 18+ voor ze) en drinken het op de camping op.
Wie is fout in dit scenario? De campinghouder? De kinderen zelf? Of mag dit gewoon? En wat kunnen de consequenties zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag. Net als jongeren thuis of bij een ander mogen drinken, zo mogen ze dat ook op eigen terrein. Het enige wat mogelijk strafbaar is, is de aankoop, maar daar valt makkelijk om heen te werken als je een pot maakt met een groep waarin jongeren en meerderjarigen zitten en de 18 jarigen boodschappen gaan doen. Toegevoegd na 7 uur: http://www.campingappelhof.nl/reisinformatie/alcoholleeftijd/ Alcoholleeftijd op Vakantie? Mogen we ook alcoholische dranken drinken op de Camping? JA! In en voor je tent mag je (net als thuis) gerust een biertje of wat dan ook drinken. Maar excessief drankgebruik tolereren we niet. Wij verkopen geen alcohol onder de 18. De minimum leeftijd voor toegang tot onze camping in de maanden juli en augustus 2015 is 15 jaar. Toegevoegd na 7 uur: https://www.volkskrant.nl/magazine/terschelling-blijft-drankvrijhaven-voor-jongeren~a3646224/ Maar de grootste jongerencamping op het eiland, Appelhof, een hoeksteen van de lokale economie, beroept zich op een juridische sluiproute. Een tent is geen openbare ruimte. Dus werft de camping via internet nog steeds minderjarige gasten. Zij mogen in en rond hun eigen tent een biertje drinken 'net als thuis'. Tot de orde roepen De gang van zaken bij Appelhof leidde deze week tot Kamervragen aan staatssecretaris Van Rijn (PvdA, Volksgezondheid) vanuit zijn eigen partij. Bats stelt dat hij de afgelopen maanden tevergeefs heeft geprobeerd de camping tot de orde te roepen. Maar ook al zou hij het willen: wettelijk kan hij er niets tegen beginnen, zo stelt de burgemeester. Staatssecretaris Van Rijn is daarvan op de hoogte. 'Mijn ambtenaren hebben gekeken: is dit uitlokking? Het Openbaar Ministerie overwoog zelfs een proefproces tegen de camping. Maar na maanden kwam er antwoord uit Den Haag: een tent blijkt inderdaad privéterrein. De campinghouder heeft gelijk. We gaan dus niet naar de rechter. Ik vraag me af of de wet zo bedoeld is. Aan de andere kant: als een 16-jarige in zijn eigen achtertuin bier drinkt, zegt niemand daar iets van.'