Stel voor een baby word geboren in NL en de moeder is halfbloedje indonees/marrokaans en de vader halfbloed braziliaans/ turks,

hoeveel nationaliteiten krijgt het kind dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kind krijgt gewoon EEN nationaliteit. Nationaliteit is niet iets wat je zo maar erft van je vader en/of moeder. Welke nationaliteit dat heeft er o.a. mee te maken welke nationaliteit de vader heeft en welke de moeder. Wat er in hun paspoort staat, niet waar hun voorouders vandaan komen.(aangenomen dat die niet ieder twee nationaliteiten hebben). Het heeft er o.a. mee te maken waar de vader of de moeder geboren is. Als uw vader of moeder tijdens uw geboorte woonde in Nederland, Aruba, Curaçao of Sint-Maarten, bent u van rechtswege Nederlander. Uw vader of moeder moet dan zelf ook geboren zijn toen zijn of haar vader of moeder in Nederland, Aruba, Curaçao of Sint-Maarten woonde.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ne...

Kinderen van twee buitenlandse ouders, die binnen de grenzen van het Koninkrijk der Nederlanden worden geboren, verwerven de Nederlandse nationaliteit niet bij de geboorte, tenzij bijzondere criteria is voldaan. Die criteria zijn te lezen op de site.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rijkswet_op_h...

Als een kind ouders heeft met verschillende nationaliteiten, kan het kind bij de geboorte de nationaliteit van beide ouders krijgen. In ieder geval krijgt het kind de Nederlandse nationaliteit. Er zijn regels en uitzonderingen. Zie de informatie van o.a. de rijksoverheid hierover Toegevoegd na 2 minuten: In ieder geval moet zijn 'onder bepaalde omstandigheden'

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dubbele_nationaliteit
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ne...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ne...

Volgens de huidige wet gemeentelijke basisadministratie (GBA) wordt het kind nu geregistreert met alle nationaliteiten van de ouders. De nationaliteiten die in het paspoort van de ouders staan dan hè, want de afstamming van verschillende nationaliteiten is nog niet de nationaliteit die je laat registreren. Van sommige nationaliteiten, zoals de Marokkaanse en de Argentijnse, kan je vervolgens maar moeilijk afstand doen. Elk kind dat geboren wordt uit een Marokkaanse ouder, krijgt te allen tijde automatisch de Marokkaanse nationaliteit en het kind krijgt vervolgens naast het Nederlandse paspoort óók het Marokkaanse. Marokko verlangt dit nu eenmaal en onze gemeentelijke administratie is nog steeds verplicht elk kind dat uit een Marrokaanse ouder komt in Marokko te melden. In principe krijg je de nationaliteit van het land waarin je geboren bent. Het is wel eenvoudig om te zetten naar een natonaliteit die de ouders hebben, indien zij willlen dat hun kind die ook heeft. Stel dat je geboren wordt in een vliegtuig dat op dat moment boven verschillende landen vliegt, dan krijgt het kind de nationaliteit van de vliegtuig maatschappij.