Hoeveel procent, van de bevolking in Haïti is rijk?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ter verduidelijking, omder rijk versta ik, goed in staat in je dagelijkse levens behoefte te voorzien een huis en een baan hebben en wat over te houden.
Zag nl van de week een overvolle supermarkt, waar mensen met volle karren liepen, net als hier.
Het schokkende was dat ze op vragen of ze hun landgenoten gingen helpen, keihard nee zeiden.
Ook zaten er mensen in een restaurant te eten. Aan de overkant van de straat was een tentenkamp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

20 % van de bevolking heeft het redelijk tot belachelijk goed. De middenklasse is heel klein. Volgens the World Factbook (zie link hieronder) is 80 % van de bevolking arm en 54 % straatarm. De 10 % hoogste inkomens geven 47 % van het geld uit, de 10 % laagste inkomens geven 0,7 % van het geld uit. Ongelijker dan dit zul je het niet veel vinden.

Bronnen:
https://www.cia.gov/library/publications/t...

van wat ik gehoord heb is daar alleen de regering rijk!

Haiti is één van de armste landen van de wereld, en het vertoont alle kenmerken van een land in de Derde Wereld. Zeker 80% leeft onder de armoedegrens. Het merendeel van de bevolking verkeert dus in zeer slechte levensomstandigheden. De inkomensverdeling is dus zeer onevenredig....

Iemand die ik heel goed ken zit daar nu, en zegt dat er een groep mensen is, de gegoede burgerij zogezegd, die gewoon aan hun zwembad zitten en de anderen aan hun lot overlaten.. Misschien heb je hier wat aan..

Maximaal 1 % van de bevolking of 90000 maar met deze bedenking dat met grote zekerheid kan gesteld worden dat 20 % van die 90000 (of 18000 personen)een vermogen (roerend en onroerend en ook wat niet bekend is in een coorrupt land) heeft van 80 % van het totaal. Dit is gewoon een toepassing van de befaamde PARETO regel(20/80) die in de handboek van statistiek (Prof. Juran) uitvoerig worden toegelicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100