Wat beweegt men om met mistlampen (ook wel breedstralers) aan te rijden?

Ik vraag mij al geruime tijd af wat men beweegt om met mistlampen/breedstralers te rijden op momenten dat dit echt niet nodig is. Dan rijden ze vaak met het normale licht uit en alleen deze mistlampen aan.

Vroeger was dit een luxe, een optie. Het licht helpt alleen bij mist, verder heb je er gewoon weinig aan. Toch rijden velen hiermee. Irritant om te zien op momenten dat het niet nodig is. Daarnaast is het ook gewoon verboden bij wet.

Zelfs mensen in een dikke auto (uiteraard relatief) bijvoorbeeld een grote nieuwe Mercedes tijden met stadslicht en mistlampen aan. Wat ik ook knap vindt, want in mijn auto zijn de lampen automatisch en kunnen de mistlampen alleen aan als het dimlicht aan is....

Maar doet men dit omdat het stoer is, voelt men zich beter, groter? Dat is mijn vraag, waarom. Ik begrijp niet waarom men dit bewust aanzet terwijl het dus verboden is.

Denken ze dat je wel opzij gaat als een auto de mistlampen aanheeft? Denken ze dat ze beter gezien worden met mistlampen i.p.v stadslicht? (Dan zouden de lampen daar toch standaard hebben gezeten? Streelt dit hun imago, een verlengstuk van de auto? Macho gedrag?

Of is het gewoon zo dat niet de helft de regels weet en de anderen helft die dit doet ze "per ongeluk" aanzet?


moderater: dit staat bewust niet in de categorie vervoer, het gaat om de beweegredenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel mensen doen dit gewoon omdat hun het mooi vinden uitzien. heb zelf geen mistlampen, maar als we vaak met een paar autos op stap zijn, zie je het toch steeds terug. De mistlampen aan geeft vaker een ander beeld van de auto.

Dit heeft vaak meerdere redenen. 1. Stoer; er is een bepaalde groep mensen die het kicken vinden om dag en nacht met deze dienen aan te rijden. (meest voorkomend) 2. Verwarring; men weet niet wanneer je ze mag en kunt gebruiken. Dus bij de minste hoeveelheid (mot) regen gaan de al aan. 3. Onwetendheid; sommige onder ons zetten ze aan in de veronderstelling dat de bijvoorbeeld de achterruitverwarming aan zetten. Er bestaan overigens twee soorten extra verlichting voor een auto. 1. Breedstralers; deze zijn bedoeld bij mist, sneeuw en hevige regenval en verlichten de contouren links en rechts van de weg van de weg 2. Verstralers; alleen geschikt bij hevige regenval en sneeuw. Bij mist verblind je je zelf alleen maar. Voor beide is de regel van toepassing dat je ze alleen mag gebruiken bij mist met een zicht van minder dan 50 meter en bij hevige sneeuw en/of regenval. Ze dienen altijd in combinatie met het gewonde dimlicht te worden gebruikt. En ja; voor de meesten is het een verlengstuk van dat wat ze zijn.

Ha, die Lotus; Ik denk dat het misplaatst imponeergedrag is; misplaatst omdat ik er tenminste niet heet of koud van wordt. Ik zou er meer van onder de indruk zijn als bepaalde mensen hun richtingaawijzer eens wat vaker en volgens de regels zouden gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100