Waarom gebruiken mensen 'Jezus' als stopwoord?

Buiten dat het aangeleerd is, waarom juist: 'Jezus'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat ze denken dat Jezus een krachtig woord is ipv de naam van de zoon van God. Dit soort, weinig creatieve, mensen heeft weinig inlevingsvermogen. Want anders zouden ze weten dat ze God vervloeken en daarmee zichzelf. Snel mee op houden dus, en een origineler kracht woord bedenken

Omdat het voor iedereen gelovig of niet, zo lekker wegbekt. Katholieken willen Maria er ook nog wel eens bijhalen.

Omdat bij frustratie juist de meest getaboeëerde kreten zo ontzettend opluchtend kunnen zijn. En als je van jongs af aan leert dat een woord heilig en/of taboe is, zal juist dat de voorkeur krijgen bij dit soort van uitingen. In de landen waar bijvoorbeeld traditioneel ontzettend veel liefde voor de moeders is, zijn beledigingen over iemands moeder gebruikelijker.

Daar is ooit iemand mee begonnen, geen idee waarom. En anderen hebben dat overgenomen. Misschien omdat er (heftig) op gereageerd werd vanuit de omgeving omdat voor velen Jezus een heilige Naam is? Dan is het juist extra interessant en daarna wordt het een gewoonte die van generatie op generatie over gaat. Vloeken is inderdaad aangeleerd. Er zijn nog veel meer stop- scheldwoorden. Kinderen leren dat al jong van hun ouders of hun omgeving.

Ik plak er ook wel eens een Jezus achteraan, vooral bij frustratie e.d. Het lijkt dan alsof hij ook een deel van de schuld krijgt, Als het echt misloopt sleur ik ook zijn vader erbij. Als ze ons geschapen hebben zijn ze ook mede oorzaak van onze problemen, Maar ik geef toe, de schuld op een ander schuiven is makkelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100