Zouden 'geboortehoroscopen met voorspellingen' in Nederlandse media verboden moeten worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het is ongewenst om dat in een wet te stoppen. Mensen mogen best larie opschrijven, als ze daar plezier in hebben.

Nee. Er is vrijheid van meningsuiting. Er is ook vrijheid van het verkondigen van onzin. Als er geen onzin mag worden verkondigd, kan er nooit iets nieuws worden ontdekt. Veel nieuwe ontdekkingen worden in het begin als onzin beschouwd. Continentverschuiving, radioactiviteit, kosmische straling, de aarde die rond de zon draait in plaats van andersom, de relativiteitstheorie, penicilline, vaccinatie tegen pokken, enzovoort enzovoort enzovoort  --  alles was in het begin onzin, omdat het tegen de gevestigde kennis inging. Daarom moet je onzin mogen publiceren. De bijwerking daarvan is, dat ook bewezen onzin gepubliceerd mag worden. Die bijwerking is echter minder ernstig dan het tegenhouden van bijna alle vernieuwingen.

Nee, we worden al genoeg betutteld wat dat betreft. Ik geloof er zelf niet in maar als ik het ergens tegenkom dan wil ik wel graag zèlf de keus kunnen blijven maken of ik het wel of niet lees, hoor, of zie.

Ja dat zou verboden moeten worden omdat het totaal geen wetenschappelijke grondslag heeft... (En ik zeg alleen ja, omdat iedereen nee antwoord)

Van iedereen met een beetje gezond verstand mag je verwachten dat ze de zin en onzin van dergelijke dingen kunnen herkennen. Niet alles hoeft in een wet vastgelegd te worden.

Nee hoor waarom zouden ze verboden. is maar een bijgeloof. En mensen vinden het leuk om eenskeer zijn/haar horoscoop te lezen..haha ik lees hem ook wel eens. en weet je wat de gekste is ze komen juist uit.. haha

Zolang er mensen zijn,die in dit soort flauwekul geloven zou dat idd het beste zijn. Vooral als ze naar aanleiding van zo'n stukje dingen gaan doen,waar ze anderen schade mee kunnen berokkenen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100