Als ik last heb van de rook van de bbq van de buren,kan ik daar dan wat aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

vraag of je mee mag doen,gezellig en weer eens wat anders dan op elkaar vitten omdat je ergens last van hebt,als je je verdraagzaam opstelt word het leven veel gemakkelijker.

Kan je alleen 1 tip geven en dat is je ramen en deuren dichthouden. Verder kun je niet veel, ze zijn straks vast wel uitgegeten.

Zelf de vuurkorf aansteken en er auto banden op gooien.

Een straalmotor in je tuin zetten en het ding wegblazen.

Ik weet wel iets...

Bijna elke gemeente heeft in haar APV opgenomen dat barbecues, etc. geen overlast mogen veroorzaken. Ook staan er vaak regels in over de brandstoffen die gebruikt mogen worden. In een brandkorf mogen bijvoorbeeld meestal alleen houtblokken gestookt worden en dus bijvoorbeeld geen snoeihout. Tip. Veroorzaakt uw buurman overlast, dan kunt u hierover klagen bij de afdeling Bouw- en woningtoezicht of de milieuafdeling van uw gemeente. Het kan wel even duren voordat de gemeente het probleem kan oplossen. Wilt u een snelle oplossing voor het overlastprobleem? Dan kunt u een rechtszaak tegen uw buurman beginnen. Nadeel wel is dat zo’n procedure geld kost.

Bronnen:
http://www.koetsenruyter.nl/content/31/BBQ...

Barbecuen de buren iedere dag? Zo niet, dan zeg ik 'live and let live'. Ga naar binnen met de ramen dicht. Ga naar de kroeg. Maak een lange wandeling. Doe een mondkapje voor. Maar laat de buren gewoon barbecuen. De volgende keer hebben zij weer geluidsoverlast als jij de radio hard aan hebt staan. En dan bedenken ze hopelijk ook dat je het niet kwaad bedoelt en niet iedere avond een feest geeft. We wonen in Nederland nou eenmaal vaak dicht op elkaar, dat vraagt wat verdraagzaamheid. Ook bij incidentele last.

Gewoon bij de buren vragen of ze rekening met je willen houden. Klagen helpt vaak niet en het zorgt er alleen maar voor dat de sfeer tussen jullie slecht wordt. Gewoon even langsgaan en het er over hebben. Wie weet krijg je nog een sateetje mee naar huis ook :)

Hebben de buren je niet gewaarschuwd dat ze gingen barbecuen? Dan kan je de was binnenhalen. Veder ramen een paar uurtjes dicht en niks aan de hand zou ik zeggen. Vooral niet als ze maar een paar keer per jaar barbecuen. Ik heb toevallig net 5 minuten geleden mijn bovenburen gewaarschuwd dat ik morgen ga barbecuen en ze vonden het prima. Ze zouden nog wel kijken welke kant de wind blaast. Mijn antwoord is dus: tussen buren gaat het 't beste met onderling overleg. (anders de rijdende rechter erbij halen).

aanbellen en zeggen dat je er last van hebt?

Een emmer water over de schutting gooien! Ik denk dat je alleen in een extreem geval (te veel rook/stank) iets kan doen. Je kan natuurlijk ook vragen of hij de bbq kan verplaatsen?

in de zomer heb je sowieso wat meer last van elkaar, meer mensen zijn buiten. Laten we daar allemaal lekker van genieten en vooral niet zeuren over luchtjes, muziekjes etcetera. Het meest kwalijk vind ik wel dat er nu ook al geklaagd wordt over spelende kinderen op schoolpleinen. Ja hallo, er is toch niets mooiers dan spelende kinderen? (hoewel, spelende jonge poesjes is ook geweldig)

een gasmasker opzetten ??! en anders uit de rook blijven of zelf barbequen.

Bekeer ze tot het vegetarisme. BBQ kan dan nog wel, maar zal minder stinken, tenzij ze hun vingers branden.

De concrete vraag is, wat je aan de rook kan doen, als je er last van heb. Weinig, zou ik zeggen, want BBQ'en is niet per definitie verboden in een tuin. Het best kan je gewoon denken "Ah, de buren zitten gezellig te BBQ'en, leuk voor ze." En dan ga je gewoon verder met je eigen dingen. "Daar moet U het mee doen" ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100