Zijn er studies geweest die hebben gekeken naar het 'dank-gedrag' van mensen door de tijd?

Verandert dit? Bedanken mensen nu meer of minder voor de kleine dingen in het leven zoals hulp, of iemand voor laten gaan in het verkeer dan vroeger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hier zijn zeker wel onderzoeken naar gedaan ;) http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/nl/Gratitude Onderaan ook een verwijzing naar meerdere bronnen. Persoonlijk vind ik dat er helaas wel een toename is van veel ondankbaarheid! De normen en waarden zoals 'vroeger' zijn ook veranderd. Uiteraard is dit deels de opvoeding van kinderen; die soms leven met hun motto: eerst ikke, en de rest kan even stikken :( Ook de algehele 'verhaasting" zal een rol spelen, zeker in verkeer en in winkels. Verder (gelukkig zijn er ook nog uitzonderingen ) zie ik om me heen dat veel mensen, ook jongeren kiezen voor voldoende geld, materie dingen belangrijk vinden, en hier zo druk mee zijn dat ze "vergeten" dat een sociaal leven en eens belangeloos iets voor elkaar doen, OOK heel meer meer impact aan ieders leven kan geven!

in mijn ervaring is dat zeker aan het veranderen... het komt steeds vaker voor dat het er niks meer toe doet en alles de normaalste zaak van de wereld lijkt te zijn.. nu hoeft iemand me niet overal voor te bedanken maar beetje waardering zou leuk zijn... helem entaliteit verandert en ik probeer zelf gewoon de stelregel aan te houden van : verbeter de wereld, begin bij jezelf... ik doe dat soort dingen zelf wel... kan het mij tenminste niet verweten worden... maar inderdaad je ziet het steeds minder en valt me trouwens ook op dat het er wat dat betreft in het westen des lands harder aan toe gaat dan in het oosten... in duitsland zijn mensen nog erg beleefd tegen elkaar, daar kunnen wij een puntje aan zuigen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100