Wat is de grootste beperking voor de mensheid?

Om ons als mens verder te ontwikkelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het geheugen

hebzucht

Dat de mens is geneigd naar verschillen te zoeken terwijl wij meer overeenkomsten hebben.

Geachte, De grootste beperking voor de mensheid, dit is een goede vraag, maar het antwoord hierop in niet zo eenvoudig te geven ! Hebben we het hier over een menselijke beperking ? of gaat het eerder om wedloop tussen de mens en de technologie ? In deze tijd van hoog technologisch vernuft (denken we hierbij aan de informatica, domotica en robotica) Zal de robot ooit kunnen winnen van de mens ? of zal er nog altijd een menselijke tussenkomst nodig zijn ? Wat staat ons nog te wachten begin van de 21ste eeuw ? naar mijn mening is de beperking de onzekerheid en angst voor het onbekende ! De angst ook om te falen in onze aardse opdracht (wat je zelf mag invullen) We staan nog voor serieuze uitdagingen in deze eindtijd ! Voor meer info verwijs ik graag naar de toegevoegde link en ivm dit onderwerp. Mvg, Karel8158

Zijn onwil om zich te ontwikkelen, door zich op vastgeroeste dogma"s te werpen.

Onze ongebreidelde groei...de bevolkingsexplosie, waardoor we nu al met meer zijn dan ons leefgebied aankan...

Die is er niet, tenzij je streeft naar perfectie, dat zou dan een beperking kunnen zijn. Maar ik geloof daar niet in. De mens zou moeten leren dat perfectie een illusie is, als men dat zou accepteren dan zou de wereld veel draaglijker zijn.

Ons EGO, daarmee verheffen we onze mening tot feit, zodat we niet kunnen leren, ons kunnen tot almacht, waardoor we de gevolgen van ons handelen niet (kunnen/willen) overzien, de plek waar we zijn tot ons territoriale eigendom claimen, opdat we geen andersdenkenden naast ons dulden en in algemene zin onze naasten geen ruimte gunnen. Daarmee maken we alles om ons heen tot ondergeschikte; de medemens(in het bijzonder de ouders, de kinderen, de mensen de we leiden of door wie we ons zouden moeten laten leiden, onze vrienden, die we dan aanzetten om ons EGO te strelen) de natuur, de aarde en zelf pogen we daarmee het heelal (hoe bizar ook) onze wil op te leggen door te denken dat we wetten kunnen maken die ook op plaatsen zouden gelden die we niet eens kunnen waarnemen Als we ons EGO in toom houden wordt het echter toch nog gezellig, omdat we dan pas kunnen leren, delen, troosten, liefhebben, steunen, helpen, creeren, inleven, en onze wereld een stukje mooier maken omdat we dan RESPECT hebben voor onze omgeving en we ons kunnen verheugen in de vreugde van onze medemens, gedeelde vreugd is dubbele vreugd, gedeelde smart is halve smart. Ons eigen EGO is dus onze grootste beperking en de aanstichter van onnoemelijk veel ellende. De tweede wereldoorlog heeft laten zien dat een persoon met een veel te groot EGO onnoemelijk veel en velen vernietigd heeft.

De grootste beperking is dat we allemaal aandachtsdieren zijn. We willen geaccepteerd worden en als we eenmaal te veel aandacht hebben is er een grote kans dat we helemaal doordraaien. Daarnaast zijn we ook uit op geld en macht, dit verandert hoe je tegen zaken aankijkt en daarom maken we ons eigen huis kapot voor een dikkere portemonnee.

De Mens zelf... Diegene die NIET zijn eigen gewelddadige gedrag inziet.... met de gevolgen voor de medemens. Diegene die NIET zijn ,ongelijk' kan toegeven... aan de medemens. Diegene die NIET aan een ander kan denken maar alleen aan zichzelf en zijn eigenbelang. Remi syndroom zeg maar. Diegene die MEENT TE DENKEN...TE KUNNEN EN MOGEN DODEN VANUIT EEN GELOOF. Diegene die MEENT TE DENKEN...TE KUNNEN EN MOGEN HEERSEN OVER EEN MEDEMENS cequ MEDEMENSEN. Diegene die MEENT TE DENKEN...TE KUNNEN EN MOGEN HEERSEN over zijn/een vrouw VANUIT EEN GELOOF. Diegene die MEENT TE DENKEN...ZIJN/EEN KIND...sexueel TE KUNNEN EN MOGEN aanraken. Diegene die MEENT TE DENKEN...ZIJN WIL OP TE KUNNEN EN MOGEN ,DRINGEN' aan de medemens. Diegene die MEENT TE DENKEN...ZIJN/EEN DIER...TE KUNNEN EN MOGEN MISHANDELEN EN VERWAARLOZEN. Diegen die MEENT TE DENKEN...een BIG, een KUIKEN, een LAM, een KALF, een VEULEN, een jong GEITJE (weet de naam niet voor een babygeit)...TE KUNNEN EN MOGEN SLACHTEN. Diegene die MEENT TE DENKEN...HET ALLEENRECHT TE KUNNEN EN MOGEN HEBBEN...OM TE MOGEN BESTAAN. Diegene die MEENT TE DENKEN...VROUWEN EN KINDEREN TE KUNNEN EN MOGEN VERHANDELEN. Diegen die MEENT TE DENKEN...VROUWEN EN KINDEREN sexueel TE KUNNEN EN MOGEN GEBRUIKEN/MISBRUIKEN. Die...belemmeren...de...ontwikkeling...van...de...mens. En brengen zelfs SCHADE toe...aan...de...mens. Groetjes...

De grootste beperking maar ook meteen onze grootste kracht blijven de emoties, het is dan ook de basis van al wat goed is maar ook wat slecht is in deze samenleving.

Die is er niet

Kortzichtigheid

Een ontzettende verkoudheid!

Dat we sterfelijk zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100