Willen ze vuurwerk echt gaan afschaffen?

Ik heb het ergens gehoord dat ze vuurwerk helemaal willen verbieden, en dat dan dus misschien tijdens jaarwisseling de brandweer iets afsteekt.
Is dat echt of een fabel?

Weet jij het antwoord?

/2500

GroenLinks is er inderdaad voorstander van, echter zullen ze dit niet zover krijgen omdat alle partijen hier mee eens moet zijn. En die kans is heel klein!

Hoorde dit ook, vermoed dat men dit nooit door zal voeren, daar mensen dan meer aan de gang gaan om zelf vuurwerk te maken, met als gevolg: Veel meer ongelukken.

beter 1 keer in de jaar vuurwerk legaal afsteken, dan hele jaar voor de verassing staan dat illegaal vuurwerk in je buurt afgaat omdat vuurwerk in de 1 keer van de jaar verboden is...Dus zo snel zullen ze het niet invoeren.

Elk jaar is weer een politieke partij die deze kreten uiten. Meestal komen deze voorstellen vanuit de kleinere partijen en blijven stuiten op groot publiekelijk verzet waardoor er geen enkel grote partij er zijn vingers aan durft te branden wegens stemmen verlies. Helaas blijft het altijd bij voorstellen en wordt het nooit uitgewerkt tot wetgeving, een verbod op vuurwerk zou veel leed en ergernis voorkomen. Dus ja de politiek wil eigenlijk wel het consumenten vuurwerk gaan verbieden en nee het zal er niet snel van komen, de belastinginkomsten p het vuurwerk en het stemmenverlies kan geen enkele partij zich veroorloven.

Denk maar niet dat dit (ooit) zal gebeuren..het financiële belang van de rijksoverheid is namelijk te groot om dit zomaar af te stoten. Elk jaar weer wordt er zo'n slordige vijfenzestig miljoen euro de lucht in geschoten. Dat is dus over vijfenzestig miljoen euro omzetbelasting uit het land geplukt.. Dat is een bedrag van c.a. €13.000.000 voor de rijksoverheid, hè.. En dat 'bedragje' is altijd nog goed de moeite waard voor de overheid, toch? Een, door de overheid georganiseerd vuurwerk, moet namelijk ook door die overheid..gemeente, provincie, rijk.. betaald worden. Dus vrees niet..het vuurwerk centraal afsteken en dit dus van het publiek 'afpakken' zal niet gauw gebeuren. Wellicht wil deze of gene, niet regeringspartij, het nu nog wèl verbieden..totdat ze zèlf deel uitmaken van de regering. Ga er daarom maar rustig vanuit dat je nog vele jaren zelf vuurwerk kunt afsteken. Groet, Ton

En nu wat de overheid er zelf over zegt: "De overheid ziet geen reden voor een vuurwerkverbod. Veel mensen kijken ieder jaar uit naar het afsteken van vuurwerk, terwijl veel minder mensen een verbod op vuurwerk willen. Weliswaar zorgt vuurwerk met oud en nieuw voor een flink wat luchtvervuiling, maar die overlast is zeer tijdelijk". (...) "Slechts 10% van de Nederlanders ziet iets in een algemeen vuurwerkverbod. Dat blijkt uit een enquête die het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in 2008 heeft laten uitvoeren naar ideeën die leven over vuurwerk.. Ook in de Tweede Kamer bleek in 2009 geen meerderheid te vinden voor een verbod om vuurwerk af te steken". Elk jaar gaan er weer stemmen op om een vuurwerkverbod in te stellen, maar het ziet er dus (helaas) niet naar uit dat het de komende jaren zover zal komen. Niet alleen de verkoop van vuurwerk levert de schatkist veel geld op, ook zijn er rond deze tijd talloze buitenlandse toeristen die speciaal voor de Oud & Nieuw viering naar ons land komen. Toegevoegd na 1 week: Ondertussen zorgt GroenLinks ervoor dat de druk op het Kabinet om een vuurwerkverbod in te stellen, geleidelijk wordt opgevoerd: http://www.telegraaf.nl/binnenland/11262223/__Steun_voor_vuurwerkverbod__.html

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100