Vinden jullie de situatie in het artikel overlast?

In dit krantenartikel wordt een situatie omschreven:

http://www.leeuwardercourant.nl/nieuws/regio
/article4805483.ece/Te_veel_herrie_bij_vrijpartij

Vinden jullie een klacht overlast gerechtvaardigd in zo'n situatie?

De URL blijkt te zijn afgebroken, het had moeten zijn:

http://www.leeuwardercourant.nl/nieuws/regio
/article4805483.ece/Te_veel_herrie_bij_vrijpartij maar dan op 1 regel, geen idee of het nu wel werkt trouwens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee... Men toont geen begrip... Ze mogen elkaar afmaken, maar dan wel aan de regels van geluidsoverlast... Te gek voor woorden... en verwerpelijk... Maar dit laat zien hoe de meetschappij verwordt tot regelgeving en regelhandhaving tot in het absurde...

Ligt eraan hoeveel decibels het oplevert in de buurt. Het is natuurlijk een kleine moeite om je ramen dicht te doen. We wonen met zijn allen dicht op elkaar, dus zal je ook rekening met elkaar moeten houden. De politie vond de klacht terecht, dus ik neem aan dat er goed geschreeuwd werd en de klacht terecht was.

Je kunt van heel veel dingen last hebben, natuurlijk, en geluiden die de buren maken is daar een hele grote onder. Wanneer last echt overlast wordt is natuurlijk subjectief, en hangt mede af van de hevigheid, de duur en de frequentie waarmee het gebeurd. Zou ik op een doordeweekse dag zo vroeg op de avond de buren zo duidelijk horen vrijen, dan zou ik me denk ik even kostelijk vermaken. Liggen ze echter elke avond, wekenlang, uren aaneen luidruchtig te krikken, dan gaat de lol er wel een keertje af en kun je denk ik daadwerkelijk spreken van overlast. Net zoals ik een keertje boren of zagen of grasmaaien niet erg vind, maar welk ELKE zondagmorgen van 8 tot 12. Dat na een eenmalige gebeurtenis zoals het artikel het voorstelt meerdere buren gaan bellen om aangifte te doen, zegt denk ik iets over de tolerantiedrempel van die buurtbewoners, maar misschien ook wel over het imago in de wijk van het onderhavige stelletje. Voor mij ligt mijn tolerantiedrempel in dit geval best wel hoog. Ging het echter om mensen die hun stereo op tien hadden staan met de meest walgelijke grafmuziek, en dat zou langer dan een uur doorgaan ondanks aanbellen, dan zou ik vermoedelijk ook gebeld hebben, al was het de eerste keer.

Dit geeft maar weer aan hoe weinig we van elkaar kunnen verdragen. Je kunt meerdere dingen doen; meegenieten, je eigen ramen dichtdoen en een muziekje opzetten tot ze klaar zijn, denken dat het mooi is dat er mensen zijn die nog zo van elkaar kunnen genieten. Als het uren aanhoudt en je eigen ergernis loopt op, kun je alsnog stappen ondernemen en bijvoorbeeld aanbellen, maar om daarvoor de politie in te schakelen? Het was een VRIJpartij, geen VECHTpartij.

Wat een onzin. Als het op dat tijdstip harde muziek was geweest had men ook niet zo gereageerd. Het zal wel een kwestie van jalouzie zijn.

nee, zoals het in het artikel staat beschreven was het volgens mij geen overlast... misschien waren de buren stiekem wel een beetje jaloers op dat stel dat schijnbaar zonder enige gene lekker aan het rollebollen was... maar ja dát konden ze dus niet vertellen aan de rest van de buurt...

Ik kan me goed voorstellen dat mensen zich hier aan storen en een klacht indienen. Ik vind het rechtvaardig omdat er duidelijk opzet in het spel is om de buurt te laten meegenieten door het raam open te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100