Ik beschouw bureaucratie als een ziekelijk verschijnsel. Wie weet of heeft de juiste medicijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met medicijnen neem je de kern van het probleem niet weg. Je bent alleen maar symptomen aan het bestrijden. Gewoon afschaffen lijkt mij een beter plan.

Ha, die Fotonico; Bureaucratie is geen ziekteverschijnsel, maar gewoon een 100% menselijke drang tot zelfbescherming en bedilzucht. Is geen kruid tegen gewassen.

Alle ambtenaren duidelijk maken dat als de wereld om hun heen vertraging oploopt door hun gedrag. Ze leren meedenken met de mensen die ervoorzorgen dat hun salaris elke maand gestort kan worden. Dat zij in een dienst verlenende rol zitten en dat ze zich niet op moeten stellen als machtswellustelingen. Daarnaast moeten er targets gehaald worden b.v. zoveel loket handelingen per dag. Het zou ook veel helpen als zij hun horizon zouden verbreden dat ze hele proces afhandelingen kennen en niet alleen dat kleine stukje waar zij voor zitten. Dit zou een hoop ellende schelen bijv. bij aan vragen van bouwvergunningen voor dat een aanvraag in behandeling wordt genomen kijken of alle vereiste stukken aanwezig zijn en niet beginnen en daarna terug sturen omdat er een formulier niet bijzit je stopt dit formulier erbij en 3 weken later weer terug maar van een andere afdeling dokument huppelepup zit er niet bij weer insturen en je moet weer beginnen bij het begin. Zo hou je werk en heel veel overbodig werk. 1 persoon controleert alles en geeft eventueel aan wat hij mist en stopt de eventuele gemeentelijke formulieren erbij. Dan hoeft diegene niet meer naar het gemeentehuis om die formulieren te halen, hoeft hij ook niet bij een balie medewerkster hierom te vragen en heeft de overheid weer tijd bespaard zodat de werkneemster aan de balie meer andere zaken kan regelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100