Is dit land nog wel democratisch bezig?

Als ze met "man en macht" proberen om NIET met de PVV te regeren?
Dat klopt toch van geen kant. Het volk heeft gekozen en bepaalt dat hij 23 zetels kreeg en als 3e partij geeindigd is.
Dus gewoon met de PVV regeren, klaar.
OF ze het nou wel of niet met Wilders kunnen vinden...dat doet niet ter zake gewoon. Niet op de persoon spelen, dat is al niet eerlijk.
Als ze op deze manier gaan beginnen....dan is het einde pas echt zoek.
Zij vergeten dat er 15 miljoen inwoners in dit land zijn die zij horen te dienen en tevreden te houden. En bij onvrede...zoals uit het stemmen bleek....het probleem op te lossen. Je kunt toch niet zomaar al die stemmen en de mensen die op hem gestemd hebben UITGUMMEN ofzo?
Nog even...Toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, wat kun je hier nog op antwoorden? JP sloot een samenwerking met Wilders niet uit, maar nu hij weg is blijkt het tegendeel. Het CDA ziet het voorlopig niet zitten om met de PVV samen te regeren. Het is overigens wel democratisch om dat te mogen zeggen, maar waar dat in de toekomst toe zal leiden mag Joost weten. Voorlopig wordt o.a. geprobeerd om een regering te vormen met VVD, PVDA en CDA en we zien wel waar dat toe leidt. Als het maar niet totaal links wordt, want dan is Leiden in last.

Ik heb eerlijk gezegd niet het idee dat er getracht wordt om de PVV buiten te sluiten. In de eerste ronde praatte de PVDA niet mee. Nu de PVV niet. PVV had maar 19% van de stemmen, dus is er 80% van het land dat op een andere partij zijn voorkeursstem heeft gegeven. Al die stemmen tellen ook mee, dus wordt er breed gekeken naar een oplossing. Sommige met, en sommige zonder PVV. Netzo als andere partijen ook niet bij elk gesprek zitten. Dus: Nee. niet ondemocratisch. We krijgen een kabinaet dat de meerderheid moet hebben. Maar niet alle partijen zullen er in zitten. Dus wordt er gekeken naar opties. De eerste ronde was met PVV. CDA heeft hiervan aangegeven dat ze niet met de ideeen van de PVV overenstemming kunnen vinden en dat zij daar niet mee willen regeren. Paars Plus is de volgende optie.

Zoals je al aangeeft is de PVV de 3e partij achter het land. De VVD heeft de verkiezingen gewonnen en zij zijn aan zet wat betreft de coalitie onderhandelingen. Zij bepalen met wie ze gaan onderhandelen aangezien zij de grootste zijn. Ik begrijp dan ook niet waarom de PVV per sé moet regeren.

Sinds de PVV gewonnen heeft is er schijnbaar iets veranderd in dit land. Men eist de regering van de "grote mond". Hoe hard de PVV en zijn aanhang ook schreeuwt: 15 % is geen meerderheid. Laat ik het proberen uit te leggen. Lang geleden is besloten dat ons land geregeerd zou worden in een democratisch systeem met een meer partijenstelsel. Na de verliezing wordt dan een kabinet gevormd. De koningin wijst een (in)formateur aan die de mogelijkheden onderzoekt. Deze formateur is begonnen met VVD PVV en CDA. Dit lukt niet.Natuurlijk lukt dit niet, want hoewel dit in theorie een meerderheidskabinet is, is er in het CDA niet genoeg steun voor. Dan worden de andere mogelijkheden onderzocht voor een regering waar de VVD in zit. Misschien komen ze er uit. Misschien ook niet. Dan is het zelfs denkbaar dat er gekeken wordt naar een coalitie zonder VVD. Als het maar een coalitie is die een meerderheid heeft in de tweede kamer en dus de meeste door het Nederlandse volk uitgebrachte stemmengekregen heeft. Dat laatste, een regering zonder PVV en VVD is maar een droom, een mooie droom, maar helaas. Als je dus een regering hebt waarvan de partijen meer dan 76 zetels in de kamer hebben, en die samen willen werken, DAN heb je een democratisch gekozen regering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100