Welk document is nodig als moeder een niet door de vader erkend kind mee wil nemen naar de USA?

Ze reist via Schiphol. Voedt het kind alleen op al sinds de geboorte. Wat verlangt men aan bewijsstukken? Een akkoord van de partner om het kind mee te nemen zal het niet zijn want er is dus geen vader die het kind heeft erkend. Maar misschien moet je dat dus aantonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

gewoon je eigen paspoort waar het kind bij op staat, je hebt niets met een evt (vader) (verwekker) te maken, althans zo is het bij mij gegaan

De VS heeft (of had iig kortgeleden) geen plicht om te bewijze dat de vader toestemming heeft gegeven. Bij twijfel is een uittreksel van het geboorteregister (dat bewijst: 'vader onbekend') misschien handig.

De moeder zal moeten aantonen dat zij als enige het gezag over het kind heeft. Daarvoor zijn in haar geval maar liefst 3 documenten nodig: - geboorteakte van het kind waarop alleen moeder vermeld staat - uittreksel gba van de moeder waarop staat dat zij ongehuwd is - een uittreksel uit het gezagsregister waarop staat dat er geen andere gezagsdrager bekend is / toegewezen is. "Wanneer een ouder alleen het gezag heeft (eenhoofdig gezag), heeft hij of zij geen toestemming nodig om met een minderjarig kind te reizen. Dat geen toestemming nodig is, zal bij controle van de Koninklijke Marechaussee aangetoond moeten worden. A: Als een moeder op grond van de wet automatisch eenhoofdig gezag heeft, dan kan zij dit aantonen met behulp van 3 documenten gezamenlijk: - Internationaal uittreksel van de gemeentelijke basisregistratie (BRP) van het kind met daarop vermeld de oudergegevens of de (internationale)geboorteakte van het kind; - Een uittreksel van de gemeentelijke basisregistratie (BRP) van de moeder waarop de burgerlijke staat van de moeder vermeld is; - Een uittreksel uit het gezagsregister ( hier zal dan op staan dat over het kind geen nadere informatie bekend is). B: Als een ouder eenhoofdig gezag heeft verkregen na een gerechtelijke uitspraak, kan dit aangetoond worden met behulp van een gerechtelijke uitspraak en/of een uittreksel uit het gezagsregister. "

Bronnen:
http://www.kinderontvoering.org/uploads/va...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/r...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100