Bestaat er ook rechtse humor ?

Cabaret, persiflages zijn links. Ook de kritische humor shows als The Daily Show en The Colbert Report in de (naar nederlandse normen) zeer rechtse VS kun je als links betitelen.

Valt er op rechts dan niets te lachen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik moet altijd wel lachen om Harry Mens. Maar ik weet niet zeker of dat de bedoeling is...

Ja, Hans Teeuwen, Sjaak Bral. Theo van Gogh. Er zijn er genoeg.

er is ook discriminerende humor. dit is vrij rechts

Humor is per definitie rechts. Links heeft de 'natuurlijke' behoefte alles te reguleren. Kijk maar naar alle landen die communistisch zijn / waren. Daar komen echt geen komedianten vandaan, alleen maar aanstellers.

Ja, wat dacht je van Toon Hermans.

Wat dacht je van de onovertroffen Pat Condell? Serieuze humor, dat wel.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=P4dSiHqpULk...

Humoristen spotten vaak met bestaande sociale conventies. Als je rechts definieert als behoudend, is het logischer dat humoristen links zijn. Natuurlijk kun je ook spotten met bestaand links gedachtegoed, zoals Hans Teeuwen dat doet.

Natuurlijk bestaat er rechtse humor, b.v Wim Kan

Ja. Ze hebben zelfs een website. http://politelypatrician.blogspot.com/

Rechts:Lopen een homoseksuele moslim, een neger en een Marokkaan door de Bijlmer zegt de neger… Links: Ho wacht! Waarom moet er melding worden gemaakt van de seksuele geaardheid? Dat kan als kwetsend worden ervaren! Rechts: Oeps, neem me niet kwalijk dan begin ik overnieuw: Lopen een moslim, een neger en een Marokkaan door de Bijlmer… Links: Dit gaat hem ook niet worden hoor, waarom moet je per se geloof, afkomst of huidskleur van deze mensen noemen? Dat is polariserend. Rechts: Sorry, ik doe hem nog eens: Lopen drie mannen door de Bijlmer, zegt die ene man… Links: Ja nog even: waarom moeten het per se weer mannen zijn? Het zijn altijd overal al mannen. Rechts: Zucht… Lopen drie mensen door de Bijlmer zegt de een… Links: Wacht! ja sorry hoor maar waarom moeten ze nou weer door de Bijlmer lopen? Die buurt heeft al zo'n kwetsbare reputatie. Rechts: Vooruit: Er lopen drie mensen… Links: Hou maar op!!!! Rechts: Wat nou weer? Links: Hoe denk je dat invaliden zich hierbij voelen? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Humor is een bijzonder breed begrip dus wat voor jou onder humor valt kan een ander niet zeggen. Daarbij zijn links en rechts relatieve #begrippen# die subjectief beoordeeld worden als het gaat om politiek. Linkse humor en rechtse humor bestaan dus niet, net zo min als er conservatieve en progressieve humor bestaat. Galgenhumor (KKK?) kán extreemrechts zijn, en zwarte humor kán discriminerend zijn, maar ook een onschuldige woordspeling. Humor is dus net zo relatief als links en rechts, en je kan deze 2 begrippen in de bovenstaande tekst net zo goed omdraaien.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Humor
http://nl.wikipedia.org/wiki/Links_(politiek)

Je hebt mensen mét humor en mensen zonder (of met weinig humor). Ik ken linkse mensen met wie er weinig te lachen valt, van die zuurpruimen die ik niet aan het lachen kan maken en die mij niet aan het lachen krijgen. Ik ken ook rechtse mensen die weinig gevoel voor humor hebben, met wie er niks te lachen valt. Zo ken ik ook rechtse mensen met wie ik wél kan lachen. Ook onder de linkse mensen in mijn directe omgeving bevinden zich grappige figuren. Je hebt wel gelijk dat er onder bekende komedianten / cabaretiers meer links-georiënteerde mensen zijn dan rechts-georiënteerde. Of dat gegeven exemplarisch is voor het gevoel voor humor (of het gebrek daaraan) bij de rechtse helft, durf ik niet zo stellig te beweren. Maar ik denk wel dat mensen die iets meer naar links neigen, vaak wat beter kunnen relativeren. Rechts is toch meer van het geld en bezit, het leger, de auto's en het asfalt, de strengere straffen en de landsgrenzen waar de vluchteling maar beter weg kan blijven. Allemaal toch een beetje ongezellig. Terwijl links meer neigt naar de sociale cohesie, de solidariteit, de menselijke maat, de natuur en het milieu en het openbaar vervoer. Allemaal dingen die een stuk dichter bij het gevoel liggen en als je een beetje gevoel in je donder hebt, hebbie vanzelf ook meer gevoel voor humor en zelfrelativering en dus zelfspot, en zelfspot is een van de vereisten om te kunnen lachen om vanalles en nog wat, inclusief jezelf. Maar nu heb ik nog geen antwoord gegeven op je vraag of er zoiets als rechtse humor bestaat. Ja zeker bestaat die, al zal een links persoon er weinig aan vinden. Grappen die ten koste gaan van bepaalde bevolkingsgroepen, racistische grapjes bijvoorbeeld, zou je rechts kunnen noemen. Maar of dat humor is......;-) Het ligt een beetje aan de stemming hè... Zie voor wat linkse humor de toespraak van Obama tijdens de jaarlijkse correspondent's dinner en de verbeten kop van (hoe rechts kun je zijn) Donald Trump, in het bijgevoegde filmpje. Of Bush zoiets ook had kunnen doen, ik weet het niet.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=k8TwRmX6zs4...

er is bijna net zoveel zelfspot binnen rechtse kringen als binnen linkse

Pownews/Geenstijl.nl Alles wat links is of lijkt onderuit halen, lijkt me een voorbeeld van rechtse humor.

Bronnen:
http://www.geenstijl.nl/

Jazeker, al was het maar de onbedoelde variant; de brieven die naar de Telegraaf worden gestuurd zijn om je te bescheuren zo lachwekkend.

Bronnen:
http://www.wuz.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100