Gaat 'hun' de nieuwe 'zij' zijn?

De laatste tijd hoor je vaak 'hun' in de plaats van 'zij'. Nu ben ik een taalpurist en erger ik me hieraan, terwijl ik volgens mij nog een van de weinig mensen ben die niet 'hun' zeg als 'het 'zij' moet zijn.

Toegevoegd na 11 uur:
Gezien de vreemde ontwikkeling als gevolg van deze vraag alsmede verkeerde interpretaties van woorden, sluit ik deze vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hun rukt steeds meer op, en let ook maar eens op dat de verdere vervoegingen dan vaak wel kloppen: groter dan wij, groter als hun ;p Taal leeft, is niet statisch. Dus over x tijd is dit misschien heel gewoon. Net zoals 'ik besefte me', 'ik irriteerde me aan', enzovoorts.

Troost je ik zeg ook zij als het zij moet zijn. Ik zie het eerder als een tijdelijk verschijnsel, als het straks niet meer "cool" is hun te zeggen houdt het vanzelf wel op. Zoals een tijd geleden vond iedereen ook alles "keigaaf", dat hoor je tegenwoordig ook niet zo vaak meer.

Het is te hopen van niet.

Hopelijk niet, maar de taalverloedering lijkt niet te stoppen. "Groter als" of "twee maal beter" of "anderhalf keer minder". Helaas lijkt het niet te stoppen. Groet, Medepurist.

Het valt mij op dat (zelfbenoemde) taalpuristen vaak steen en been klagen over de 'taalverloedering'. Terwijl zulke taalliefhebbers toch juist blij zouden moeten zijn met allerlei ontwikkelingen op taalgebied. Overigens maakt het (in mijn ogen) wel verschil of iets gezegd wordt, of geschreven wordt. Spreektaal is vaak heel anders dan schrijftaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100