Wat is het tegenovergestelde van afblazen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen tegenovergestelde van afblazen. Als je iets organiseerd gaat dat zowiezo door of je moet het afblazen door omstandigheden. het tegenovergestelde van af = op maar opblazen heeft in deze betekenis echt niets met afblazen te maken. Het zelfde geld ook voor aflassen, daar is ook geen tegenovergestelde voor.

Door laten gaan.

voortzetten

organiseren, op poten zetten

Opstarten

Doorzetten.

opblazen. Als je iets afblaast. Dan stop je ermee tot dat het er niet meer is. Opblazen is als je iets groter maakt dan het al was. Bijvoorbeeld het feest is afgeblazen. Het is er niet meer het gaat niet door. Of het feest is opgeblazen. Nog groter als het al was buiten proportie gemaakt, overdreven.

volgens mij Beginnen afblazen betekent ook wel "beëindigen" en het antoniem daarvan is beginnen

Afzuigen

Afblazen is of was oorspronkelijk een militaire term. Als iets niet doorging, zelfs al was het nog niet eens begonnen, dan werd er een bepaald trompetsignaal gegeven. Dus een tegenovergestelde is moeilijk te vinden.

Als je afblazen ziet als; " stoom afblazen", dan is het tegengestelde "diep inademen". Als je een evenement afblaast in de vorm van afsluiten, dan is het tegengestelde;" opstarten".

Het tegenovergestelde van afblazen is "aanblazen" Het komt voort uit de jacht met de jachthoorn als communicatiemiddel. De jacht wordt aangeblazen; we gaan beginnen. De jacht wordt afgeblazen; we stoppen ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100