Hello iederen, Ik ben nederlands aan het leren.Maar ik wil mijn nederlands spreken verbeteren.Hoe kan ik mijn Nederlands verbeteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

er zijn sites waar je een taalvrijwilliger zou kunnen vinden. in de bibliotheek kun je boeken vinden die makkelijk te lezen zijn. Ook kun je in veel bibliotheken (online) cursussen spreekvaardigheid volgen. Luister naar radio/tv programma`s.

Bronnen:
www.hetbegintmettaal.nl
www.oranjefonds.nl

De overheid heeft naast Taal- en Inburgeringscursussen nog meerdere ideeën: Zelfstudie Er zijn verschillende zelfstudiepakketten. Bijvoorbeeld: - oefenen.nl, voor burgers die via zelfstudie een hoger taalniveau willen bereiken (gratis). - zelfstartenmetnederlands.nl, beschikbaar in de talen Bulgaars, Pools en Roemeens. - naarnederland.nl, beschikbaar in 18 talen. Een vrijwillige taalcoach U leert de taal vooral door veel te oefenen. Een vrijwillige taalcoach kan u daarbij helpen. Wilt u samen met een taalcoach de Nederlandse taal oefenen? Kijk voor mogelijkheden bij u in de buurt op www.hetbegintmettaal.nl of www.taalzoeker.nl. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nieuw-in-nederland/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-de-nederlandse-taal-leren Wat je ook kunt doen is -andere mensen zoeken die ook (beter) Nederlands willen leren spreken. Samen een groepje vormen en dan wekelijks bijeen komen om 1,5 uur minstens alleen maar Nederlands te spreken. Om de beurt bij iemand thuis met een kopje koffie of thee, de kelen moeten gesmeerd worden. Of -je kunt ook een oud-docent(e) Nederlands zoeken die tijd over heeft. Of -een 'vrijwilligers' centrale bellen/e-mailen en informeren naar hun mogelijkheden. Zoals kleine groepjes van 2-6 personen, vaste groepjes, geselecteerd naar verschillende niveau's. Of een-op-een, dit is intensiever. https://www.gilderotterdam.nl/toon.php?pag=Nws_Taalhulp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100