Soms lijkt het of ik niet snugger over kom bij mensen, kan ik er wat aan doen?

Soms als mensen wat zeggen, dan begrijp/hoor ik hen niet, en dan durf ik ook niet te zeggen van: "Wat zegt je/u?". Hoe kan ik mezelf hierin verbeteren? P.s ik ben wel van Turkse komaf, maar ben wel in Nederland geboren en opgegroeid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat amadea schrijft is naatuurlijk slim. Maar waarom zal je niet gewoon vragen 'wat zegt u' of ' ik begrijp even niet wat u zegt'. Teveel mensen praten binnensmond en ik vraag heel vaak 'wat zegt u' ook op mijn stage baan/werk en dan herhalen ze het, soms met een zucht, maar gewoon doen!

Wat je hieraan kunt verbeteren is je eigen veronderstelling. Ik heb die fout zelf ook gemaakt. Ik dacht dat ik alles van die ander zou moeten weten. Dat ik ansers niet attent zou zijn. Niets is minder waar! De ander wil namelijk alleen graag zijn verhaal kwijt. En als jij bereid bent te luisteren vindt de ander dat prachtig. Dus vraag vooral "wat zeg je". Daar geef je mee te kennen dat je je voor zijn/haar verhaal interesseert. Beter scoren kun je niet!

Als je juist heel druk bezig bent met luisteren en alles in 1x "moeten" begrijpen, dan kan het gebeuren dat je het niet helemaal meekrijgt. (Been there) Je moet je er vooral niet te druk om maken en juist vragen stellen ter verduidelijking. Je voorkomt miscommunicatie en een beetje normaal mens maakt zich echt niet druk om dat je dat vraagt. Je bent de eerste niet en zult ook de laatste niet zijn. Geef gewoon duidelijk aan dat of wat je niet begrijpt ipv misschien zo'n algemene "wat zegt u" vraag. Of: "ik verstond je niet goed" lijkt mij ook prima.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100