Kan je horen of een woord aan elkaar geschreven is aan de uitspraak?

Ik schreef net "jammergenoeg", ik verdedigde dit in mijn hoofd vanwege de manier waarop ik het uitspreek (en het anderen hoor uitspreken). Echter wordt "jammer genoeg" alleen geaccepteerd (ik kan hier fout zitten).

Maar is het wel zo dat je aan de uitspraak van een gecombineerd woord/twee woorden kan horen of er wel of niet een spatie tussen moet. Is de uitspraak zoals je wel hoort van "jammergenoeg" dan ook "onjuist"?

"Jammergenoeg" is een voorbeeld, als deze wel op beide wijzen geschreven mag worden is een ander woord, wellicht beter om in je antwoord te gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, jammer genoeg kan je niet door middel van uitspreken horen of woorden los van elkaar of aan elkaar geschreven worden. Over het algemeen is het wel zo dat twee woorddelen geen spatie krijgen wanneer ze onlosmakelijk bij elkaar horen. Dat heten samengestelde woorden. De losse delen kunnen dan vaak een andere betekenis hebben. Daar kunnen door onjuiste spaties leuke woordspelingen door ontstaan, zoals te zien op de website http://www.spatiegebruik.nl/

Desalniettemin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100