Wat betekent het woord hybride wanneer men het heeft over hybride-fiets, hybride-auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een hybride fiets is een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets. Een hybride fiets is altijd met versnellingen uitgerust, dat kan een onderhoudsvrije versnellingsnaaf zijn wanneer men vooral kortere ritten in stedelijke omgeving fietst. Zie voor meer informatie in bron 1. Full-hybride auto Een hybride auto maakt voor de aandrijving gebruik van zowel een verbrandingsmotor (benzine, diesel of LPG) als een elektrische motor. Er wordt onderscheid gemaakt tussen parallelle hybride auto's en serie-hybride auto's. Bij full-hybride auto's zorgt de verbrandingsmotor ook voor het opladen van de accu. Zie voor een Parallel-hybride auto, een Serie-hybride auto, enz. de website in bron 2.

Bronnen:
http://www.fietsnet.nl/hybride-fiets/
http://www.hybrideauto.eu/technische-details.html

Hybride is hier een combinatie van twee of meer technieken: bvb analoog en digitaal of mechanisch en elektrisch. Bij de fiets klopt dat dus niet echt want een hybridefiets is een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets en heeft dus niets te maken met twee technieken in mijn ogen. Een hybride-auto is volgens de definitie van de VN een voertuig waarin ten minste twee energie-omzetters en twee in het voertuig ingebouwde energieopslagsystemen aanwezig zijn om het voertuig aan te drijven. Dat klopt dus meer met de definitie. Ik denk dat ze met hybride in de hybridefiets meer gebruik maken van deze definitie: Kruising tussen twee soorten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hybride_auto
http://www.encyclo.nl/begrip/Hybride
http://www.fietsnet.nl/hybride-fiets/

Hybride betekent en kruising tussen twee soorten. De term komt uit de biologie, en wordt bijvoorbeeld gebruikt om sommige soorten gekweekte planten aan te geven, of tussen verschillende soorten dieren (zoals muilezels, scheiten en lijgers). In de commercie wordt deze term gebruikt om aan te geven dat het apparaat in kwestie een kruising is / de eigenschappen heeft van twee verschillende 'objecten' die net even anders er uitzien, anders werken of een ander doel dienen, zodat je 'het beste van twee werelden' zou moeten hebben. In die gevallen betekent hybride dus zoiets als combinatie, samensmelting of dubbelfunctioneel, afhankelijk van wat het is. Een hybride fiets is gewoon een fiets die geen uitgesproken eigenschappen voor het een of andere terrein heeft, en daardoor juist overal goed gebruikt zou kunnen worden. (Een kruising tussen een racefiets en een stadsfiets bijvoorbeeld, waarmee je sportief zou moeten kunnen fietsen alsook boodschappen doen, maar in de praktijk voor beiden net niet goed genoeg is, maar voor wie niet extreem sport of shopt uitstekend). Een hybride auto combineert in de regel twee aandrijftechnieken : een verbrandingsmotor en een electrische motor. Hybride wordt in deze sector dus vaak gebruikt als 'sjieke' term voor het oude 'multifuntioneel'.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hybride_%28bi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100