Wat is Xenofilie?

de uitleg op wikipedia begrijp ik niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Letterlijk betekent xenofilie 'liefde voor het vreemde'. Het hangt van jouw interpretatie af, wat voor vreemds dat dan is. Mensen die graag exotische vakanties maken, praten met mensen met compleet andere opvattingen, extreme sporten doen, rare dingen leren, bizar eten willen proeven, zich verdiepen in allerlei mogelijke bizarre wereldbeelden en toekomsten... je zou het allemaal xenofiel kunnen noemen.

Dat is iemand die houd van vreemde dingen, dit kunnen, landen, talen, culturen enz. zijn.

Kort: voorliefde voor alles wat uitheems is. Lang: Het Griekse ‘xenos’ betekent vreemdeling. ‘Filein’ is Grieks voor ‘houden van’. Xenofielen zijn bijvoorbeeld mensen die zich het lot van vreemdelingen en hun problematiek (zoals die van asielzoekers) zo aantrekken dat ze om die reden van vreemdelingen houden. Om onverklaarbare redenen worden zij door het uitheemse en exotische gecharmeerd. Dat stellen zij boven het dichtbije, eigene, bekende.

Bronnen:
http://rudy799.wordpress.com/2011/04/28/xe...

Het betekent eigenlijk hetzelfde als werkelijk alles leuk en interessant vinden wat uit één specifiek vreemd land komt (maar dan ook écht alles van dat ene land leuk vinden). Er zijn ook mensen die vallen op mensen van een ander ras (zoals ik). Die mag je ook Xenofiliel noemen

Letterlijk betekent dit houden van vreemdelingen. Het tegenovergestelde van xenofobie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100