Wat betekend het precies als iemand goedkoop is?

Er wordt wel eens gezegd dat iemand cheap of goedkoop is. Wat bedoelen ze daar precies mee, en wanneer ben je dan zo cheap/goedkoop?

Toegevoegd na 23 uur:
Snel met iemand naar bed gaan is goedkoop, Patty Brard en Gordon zijn goedkoop.

Maar wat betekend het nu bijvoorbeeld op kantoor als een collega zegt over een andere collega:" Goh wat is die man toch goedkoop." Als hij bijvoorbeeld net een kopje koffie van hem gekregen heeft. En dan heeft het denk ik meer met gedrag of zo te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

met goedkoop kan ook bedoeld worden dat iemand simpel is, je zegt over iemand zoiets als je ruzie heb gehad en dan een kop koffie krijgt of dat je iemand makkelijk om kan praten wat te doen, het is echt een gezegde en kan voor meerdere dingen gebruikt worden.

Goedkoop heeft m.i. helemaal niks te maken met hoe iemand er uitziet. Het heeft ook helemaal niks te maken met wat iemand spendeert om er wel of niet mooi uit te zien. Het heeft naar mijn gevoel alles te maken met hoe iemand is, hoe hij/zij zich gedraagt. Of dan iets goedkoop of duur is meet je op dezelfde manier als in de economie. Als iets schaars is is het duur, als het algemeen voorkomt, is het goedkoop. Mensen die zich in de ogen van de spreker gedragen op een manier, die je veel ziet en in zijn/haar ogen algemeen beoordeeld wordt als minder aanvaardbaar, als grof, zal hij/zij goedkoop noemen, omdat dat een gedrag is dat je veel ziet. Dit in tegenstelling tot verfijnd gedrag, gedrag dat rekening houdt met mensen. Deze beschrijving maakt, dat "goedkoop" op zich al weer een discutabel begrip wordt. Immers wat ik goedkoop vind, zal iemand anders volkomen aanvaardbaar vinden en humor van de bovenste plank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100