Ja, absoluut. Omdat je namelijk de betekenis van heel veel woorden kunt opnemen uit het zinsverband, en zo bijna dagelijks een paar nieuwe woorden erbij leert. Een woordenboek bij de hand voor de heel ingewikkelde woorden waar je niet uitkomt is ook wel handig trouwens.
Een aantekening : dit werkt pas al je al wel een goede basis in het Engels hebt ; dus de belangrijkste pakweg 3000 woorden en een handjevol werkwoorden, weet hoe de grammatica ongeveer in elkaar steekt en hoe een zin opgebouwd kan zijn. Dat weet je in de regel na ongeveer een jaar Engels op school te hebben gehad. Dan kun je beginnen met boeken. Ook veel luisteren naar Engels (op televisie bijvoorbeeld, waar je in Nederland gelukkig ruimschoots de kans voor krijgt) helpt voor je uitspraak en zinsopbouw en taalbegrip. Kijk bijvoorbeeld eens een DVD die je al kent, eerst met Engelse ondertiteling en later helemaal zonder.
Goede boeken om mee te beginnen zijn niet al te dikke die je in het Nederlands al eens gelezen hebt, zodat je al wet waar het verhaal over gaat. Binnen de kortste keren kun je dan ook nieuwere boeken gaan lezen - al duurt het even voor je met Shakespeare uit de voeten kunt hoor ; dat lukt mij eigenlijk nog steeds niet echt best, en ik lees toch al meer dan 20 jaar Engelse boeken !)